pixel

Skab et klimacenter og en 30 meter høj ørn på Nyholm

Holmens yderste spids — Nyholm — bliver snart rømmet af Søværnet, og en plan for øens fremtid er på vej. Erik Valgreen foreslår et klimacenter med en statue af en ørn med H.C. Andersens hoved som vartegn.

Nyholm København

Når Søværnet snart rømmer Nyholm, skal udviklingen på øen fokusere på kulturelle og rekreative værdier. Det er politikerne i Københavns Kommune allerede enige om.

Det er oplagt at skabe et marinehistorisk museum på stedet, og derudover bør der på øen skabes et klimacenter.

Der er i Storkøbenhavn et stort behov for et sted, der kan bidrage til at formidle viden om klimaudviklingen i Danmark og på verdensplan. Og som tillige kan bidrage til, at befolkningen ændrer deres adfærd og gør den klimavenlig.

På Nyholm skal der være en udstilling om klimaudviklingen, som ikke mindst kan være brugbar i forhold til besøg af skoleklasser og gymnasieklasser. Og så bør der være mulighed for foredrag og konferencer — og lokaler, der kan bruges af klimaorganisationer, og som hjemsted for grønne foreninger.

På kanten ud mod havnen placeres en figur — en 25-30 meter høj ørnefigur, der står med udspredte vinger og klar til at svæve ud over havnen.

Ørnen er bygget af genbrugsmetal, og ørnens vinger består af små vindmøllevinger, der frembringer elektricitet.

Ørnens hoved er H.C. Andersens, hvis øjne lyser — det vil være et flot kunstværk, et symbol på klimaarbejdet og en turistoplevelse.

Derudover bør der på det nye Nyholm være plads til leg og fysisk motion: En stor bemandet børnelegeplads. Instrumenter, der kan bruges af voksne til motion og måske være elskabende. Måske en lille træningsbane for elcykler. Og et havnebad. 

Og så skal der selvsagt være en café og måske restaurant.

Der er mange brugbare bygninger på Nyholm og måske kan en del bruges som boliger og meget gerne til seniorbofællesskaber, hvor beboerne yder frivilligt arbejde i museet og klimacenteret.

Vær med i debatten om byen. Send indlæg på 500-1.000 ord til opinion@magasinetkbh.dk.

Emner

Mest læste

relaterede
artikler

seneste
opinion

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling