pixel

7 Years of Lukas Graham

  • René Sascha Johannsen
  • premiere 8. november 2020
  • 4.02

7 Years of Lukas Graham

Fakta

MUSIKDOKUMENTAR

Premiere 5. november 2020

Den vildeste musikalske bedrift. Og så tænker den succesfulde hovedperson: ”Syv år senere… er jeg så bare 7-års-fyren?” Det er den slags bagslag, der rammer, efter man når store højder og ekstaser. Der hvor det er svært at komme ned i balance igen. Og svært at lade være med at søge endnu en højde, endnu en succes.

Allerede to år efter deres gennembrud i Danmark, er Lukas Graham i Los Angeles, netop signet af det amerikanske selskab Warner, og i gang med deres livs album. Den største drøm og det værste mareridt. For selvom produceren er ellevild og kalder ’7 Years’ for en copyright (en sang, der varer for evigt), så tror Warner ikke på hitpotentialet og vil ikke udgive den. 

De kommer dog på andre tanker, da sangen i starten af 2016 hitter 225 millioner på Spotify (i dag er tallet over 1 milliard), og bandet oplever kæmpesucces på deres ret så udsolgte USA-turne. Året efter scorer de 3 Grammy-nomineringer, og topmålet bliver med ét lavmålet for den overspændte forsanger.

For som han skriver/synger i ’7 Years’: ”I only see my goals, I don't believe in failure.” Sangen med så mange sandheder – skrevet før det meste skete for ham og bandet – og ord, der rammer bredt livs- og følelsesmæssigt. Så rigtig mange mennesker reagerer, og vil have noget af Lukas.

Så presset, tvivlen og sammenbruddet rammer igen Lukas Forchhammer, for som han siger flere gange her: ”hvordan kommer man ned fra dette?” Den store succes, de vilde shows og fans i massevis – og han giver med en energi, glæde og ærlighed – samt et sangskrivertalent og en stemme, der føles som om han krænger sin sjæl og sine følelser ud.

Man føler virkelig med ham og de andre drengerøve i bandet, og ønsker bare alt det gode skal lykkes for dem. Man bliver især rørt over historierne om faren, som han mistede, imens karrieren virkelig tog fart. I en rolig stund fortæller han at folk ikke mener han har bearbejdet det ordentligt, men i tårer beskriver han sorgen som konstant: ”it’s not as if my heart is broken – ’cause it breaks every time again.”

Det er klassisk dokumentar-materiale, lige toppet med supersucces, og instruktør René Sascha Johannsen – som har samarbejdet med bandet på flere musikvideoer – har gennem de sidste syv år fundet ind til kernen: Udviklingen, der sker gennem så store bedrifter og oplevelser. Men for de fleste fans, vil der ikke være de store overraskelser, og de store pointer signaleres tidligt og ender forudsigeligt.

’7 Years of Lukas Graham’ er en god og vedkommende dokumentar, der repeterer vigtigheden af at finde de ægte ting i livet, som sangen lyder: ”Remember life, and then your life becomes a better one.” Faren ville være stolt, udfra hans livsråd til sønnen: ”Skriv det, syng det, del det.” 

seneste
film

Challengers
4.02

Luca Guadagnino
Civil War
4.02

Alex Garland
Hammarskjöld
4.02

Per Fly
Abigail
4.02

Matt Bettinell-Olpin, Tyler Gillett
Back to Black
3

Sam Taylor-Johnson
Birthday Girl
4.02

Michael Noer

seneste
scene

The World of John Neumeier
6

Tivolis Koncertsal
Chicago
5.04

Aarhus Teater
Don Juans Inferno
4.02

Det Kongelige Teater
Under dybet
4.02

Operaen
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling