pixel

All Inclusive

  • Hella Joof
  • 4.02

Fakta

KOMEDIEDRAMA
Premiere 25. december 2014

Hun kan noget helt særligt med mennesker. Som instruktør elsker Hella Joof de mennesker hun fremstiller, og i ’All Inclusive’ smelter hendes kærlighed til skuespillere og karakterer sammen, så det mærkes.

Ditte (Danica Curcic) er en ung, hovedkulds kvinde, som skal på ferie med hele familien til Malta. Desværre har faderen meldt sig ud af ferien og familien. Derfor er der dømt dameferie – med mor (Bodil Jørgensen) og søster (Maria Rossing). Her nosser Ditte godt og grundigt i det, da hun køber en mand til at flirte med moren, så hun bliver gladere. En mand, som hun selv har kysset med.

Handlingen har vi set før. At købe et menneskes kærlighed er en misforstået omsorg, som kun kan ende i konfrontation. Men det er ikke handlingen, der er forcen i ’All Inclusive’. Det er instruktørens aflevering af materialet.

Mette Heenos manuskript har potentiale for et kejtet og kunstigt resultat og kunne være endt i hovsa-komik med den forkerte instruktør. Men Hella Joof instruerer sine skuespillere så kærligt, at det lige præcis undgås. Hun giver plads og tid til sine tre kvindelige hovedroller, så man kan mærke det, der sker i dem. Det skaber et flydende sammenspil, og sjældent har Bodil Jørgensen været så naturlig.

Selvom Joof har talent for komikken, trækker hun alvoren og menneskeligheden ind i scenerne med en tungere vægt end hun plejer. Komikken drysses med nænsom hånd over få scener, som til gengæld giver store grineanfald. Men det er også i komikken, filmens få fejl ligger: Hvorfor er comedy-kendisser som Mia Lyhne og Rasmus Bjerg med i så små sekvenser, at de virker forstyrrende?

Mænd kan godt se ’All Inclusive’, men det er en film til kvinder om kvinders interne relationer. Joof styrer scenarierne med en klar bevidsthed om kvinders tankemønstre, væsen og det forventningspres, der ligger i vores liv i 2014. Samtidig har hun modet til ikke at udpensle alt og dermed skabe rum til egne fortolkninger.

Hella Joofs syvende film er en menneskelig fortælling, som inspirerer til at huske dem man elsker. I sin hjertelige film om tre kvinder, der finder hinanden, viser Joof, hvad det vil sige at være kvinde i forskellige aldre. Og det kræver en moden instruktør.

seneste
film

Challengers
4.02

Luca Guadagnino
Civil War
4.02

Alex Garland
Hammarskjöld
4.02

Per Fly
Abigail
4.02

Matt Bettinell-Olpin, Tyler Gillett
Back to Black
3

Sam Taylor-Johnson
Birthday Girl
4.02

Michael Noer

seneste
scene

The World of John Neumeier
6

Tivolis Koncertsal
Chicago
5.04

Aarhus Teater
Don Juans Inferno
4.02

Det Kongelige Teater
Under dybet
4.02

Operaen
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling