pixel

Amalienborg skruer op for charmen

kbh magasin

Fakta

Amalienborgmuseet

Amalienborg Slotsplads, Kbh K

I sommerhalvåret åbent hver dag klokken 10-16.

65,- for voksne, børn gratis.

Kender du heller ikke Amalienborgmuseet? Det har det royale besøgscenter tænkt sig at lave om på med sin helt nye indretning i Christian 8.s Palæ.

Blandt andet en stor interaktiv model af Amalienborg, hvor der kan zoomes ind på historier om slottet og palæernes beboere, og en maskot til børnene (det er en elefant og den hedder Hannibal), skal løfte museet ud af tilværelsen som et knap så velbesøgt appendiks til De Danske Kongers Kronologiske Samling på Rosenborg.

amalienborgmuseet_3.jpg

Det er også nyt, at der hver lørdag er adgang til etagen med de restaurerede kongelige repræsentationslokaler, der er dekoreret i nyklassicistisk stil i 1790’erne efter multikunstneren Nicolai Abildgaards forlæg og med billedhuggerværker af Bertel Thorvaldsen.

Amalienborgmuseet er foruden Amalienborg tilegnet Det Glücksborgske Kongehus, der startede med den regerende dronnings tipoldeforældre. I det nye udstillingsdesign er der også gjort mere ud af det nutidige danske monarki og dets gøremål.

Nu vi er ved slottene, så er også Eremitageslottet i Dyrehaven på charmeoffensiv denne sommer. Efter en treårig grovrestaurering åbner den lille royale jagtknaldhytte for første gang op for rundvisninger. Men kun indtil efterårsferien, og billetterne af sølle 200,- skal du købe på forhånd.

eremitageslottet_1.jpg

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling