pixel

Opdag hemmelig naturpark på nyåbnet vandrerute

Vandreruten med det kække navn 'Amarminoen' er det nyeste skud på stammen i Naturpark Amager-projektet. Den prædefinerede gåtur skal lokke flere ud til den lidt oversete naturpark.

Armaminoen Naturpark Amager

Hvis du havde planer om at gå Caminoen, men ikke mente, at turen ned til pilgrimsruten i Nordspanien var Covid19-venlig — eller hvis du blot savner flere naturoplevelser tæt på — så har Amager et tilbud til dig.

Møns Klint har Camønoen, og nu har København fået sin egen miniature-Camino med Amarminoen. En vandrerute på 24 km, som går fra DR Byen i nord, over Sydvestpynten i syd til Dragør Fort i øst.

Undervejs vandrer man blandt andet gennem fuglereservat og birkestammer, langs kyststrækninger og Kalvebod Fælleds vådområder.

Vil lokke dobbelt så mange ud i Amagers natur

Amarminoen er det seneste tiltag i arbejdet med at lokke flere ud til den noget oversete Naturpark Amager, som i 2012 opstod som ét stort område ved at samle Amager Fælled, Kalvebod Fælled, Kongelunden, Sydstranden og en del af Dragør i ét defineret hele.

Med 3500 hektar er naturparken tre gange så stor som Dyrehaven, og Amarminoen er lagt ud som en slags guide gennem områdets natur. 

Bag Naturpark Amager står et samarbejde mellem Naturstyrelsen, By & Havn og Københavns, Tårnby og Dragør kommuner.

I 2016 fik partnerskabet 55 millioner kroner fra Nordea-fonden til at styrke drømmen om den gigantiske naturpark i hovedstaden. Målet var at fordoble det årlige besøgstal fra én til to milloner i løbet af de næste 10-15 år. Dyrehaven har til sammenligning syv millioner besøg om året. 

I foråret donerede Lokale- og Anlægsfonden yderligere 5,8 millioner kroner til projektet — et beløb som skal gå til en udvidelse af indgangsområderne og et af samlingsstederne med flere og bedre faciliteter end oprindeligt planlagt.

Dermed løber det samlede projekt for udviklingen af Naturpark Amager op i over 100 millioner kroner.

Gammel drøm om tydeligt rum til fordybelse

Amarminoen har været længe undervejs, og stierne er ikke nye. Men ruten blev først officielt åbnet den 9. oktober, da borgmestrene fra Dragør og Taarnby Kommune indviede den nye vandrerute med hjælp fra to folkeskoleklasser, der gik dele af den som et led i skolernes motionsdag.

Ruten er afmærket med turkise Amager-formede skilte, som både viser vej fra fra syd mod nord og omvendt. 

Hvis du tager hele Amarminoen i ét stræk med start fra DR-Byen og ender med at befinde dig i Dragør senere på dagen, går der jævnligt busser retur mod byen. Med et enkelt skifte undervejs kan man være på Nørreport på mindre end 40 minutter.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling