pixel

Benjamin Koppel Jazz Galla: Celebrating Prince

  • Bremen
  • premiere 7. juni 2024
  • 5.04

Benjamin Koppel Jazz Galla Celebrating Prince

Fakta

JAZZ SHOW

7.juni 2024

Bremen

Der skal fejres fødselsdag for en af de helt store musikstjerner, som er vældigt savnet, og Benjamin Koppel & co. leverer endnu engang en hyldestgalla i top. Man kan næsten ikke fatte det: Prince-jazz - det er da nærmest helt umuligt! Men så snart de første toner lyder, ved man at det bliver godt, rigtigt godt. 

For man åbner da bare for fuld udblæsning: Helt cool og klart accenturerer Mark Linn den ophøjede intro til ’Let’s Go Crazy’ - og så jazzer de sig alle helt suverænt igennem et af de allermest ikoniske Prince-hits. Som var det helt naturligt at forvandle hans vilde og eminente guitar til smægtende saxofon - for det holder, og man må flere gange i løbet af de knap to gallatimer bare lade forundring og beundring flyde sammen. 

Med kæmpehits som ’Kiss’, ’When Doves Cry’, ’Sign O' The Times’ og selvfølgelig ’Purple Rain’ bliver man overvældet og forkælet, og selvfølgelig præsenterer Benjamin også den klassiske "dette er et af de sværeste numre at spille". Her er det ’Diamonds and Pearls’, hvis særlige toneleje udfordrer lidt, men både omkvæd og bridge er flot afstemt - og selvom Jesper Bodilsen får lov at levere en skøn basintro, så viser Koppel igen hvordan man gør en saxofon til den absolutte stjerne. 

"Vi spiller kun Prince," siger han, men vi ved jo han er en spøgefugl og ofte har overraskelser i musikposen. Også i aften, for der er en lille fødselsdagsgave til den lilla prins: En af hans yndlingsmusikere Donny Hathaway - som han nævner med ’A Song for You’ i slutningen af sin 2007-sang ’Here’. Desværre er det ikke denne dejlige klassiker, som Benjamins datter Viola skal synge, men en ganske fin, omend lidt nervøs version af ’We’re Still Friends’.

Prince skrev også mange sange til andre kunstnere, og man håber på ’Nothing Compares 2 U’, eller en Sheila E-sang - også for at trommeslager Zoltan Csörsz kunne få en bragende solo deraf. Men det bliver Chaka Khan-nummeret ’I Feel for You’, som er superfrækt og -festligt - og Benjamin giver den fuld skrue med de karakteristiske hop rundt på scenen - men det er næsten for nemt og traditionelt til den samling af mere ægte og udfordrende Prince-numre.

De fleste numre er i den funkede ende af jazz - deriblandt også ’Take Me with U’, som Mark og Maria giver lækkert smooth vibe. Og ekstranummeret ’Alphabet St.’, som vildt og jammende bliver endnu et af aftenens fedeste numre - ikke mindst fordi Mark swinger den rap-sektion til top! Personligt er det mest fantastiske alligevel ’Purple Rain’ - så slow og easy, og med den mest kælne saxofon som standin for den guitarsolo, der altid rammer mig mest. Og Patrick får publikum til at tænde (mobil)lys og synge med på de sidste strofer - det er nærmest helligt, for en dedikeret Prince-fan!

Sceneviben er som altid livlig og snakken går især da de præsenterer det nummer, der er et ægte jazznummer ’Do U Lie?’, og kommenterer på en vandkæmmet Prince til fimen ’Under the Cherry Moon’. Patrick Dorgan og Mark Linn minder dog på ingen måde om Prince, selvom deres falsetter også er ret imponerende og de formår at gå dybere, som teksten ender i "going down".

Langsomt, lyst og luftigt bliver det også med de lidt mindre kendte ’Adore’ og ’How come U don’t Call Me Anymore?’ og ’Adore’ - smukke soloer af henholdsvis Marie Carmen Koppel og Patrick. Men det bliver deres sidste ekstranummer, der giver mest på følelseskontoen: ’Sometimes it Snows in April’, hvor Søren Bebe indleder med de mest vidunderlige klavertoner. Særdeles rørende tolket og ordene hænger ved, når vi modvilligt må forlade salen: "and all good things, they say, never last".

Modigt, eksperimenterende og fuld af spilleglæde har altid kendetegnet Benjamin Koppel Jazz Galla, men Prince er nok den der stikker mest af i selskabet af eksempelvis Whitney, Stevie, Aretha og Sting. Og med deres smittende spilleglæde bekræfter Koppel-gænget igen det fantastiske koncept og at de tør udfordre de traditionelle rammer. Til september kan vi glæde os til et nyt show: ’The Soul of Motown’, som helt sikkert passer perfekt til den vidunderlige festgalla af jazz og funk.

Mest læste

seneste
scene

Hammer
4.02

Operaen
Maria
4.02

CPH Stage
Aquasonic
5.04

CPH Stage
Peeping Tom-Triptych
6

Østre Gasværk
The World of John Neumeier
6

Tivolis Koncertsal
Chicago
5.04

Aarhus Teater

seneste
film

Cinema Made in Italy 2024
4.02

Grand Teatret
Wicked Little Letters
3

Thea Sharrock
Challengers
4.02

Luca Guadagnino
Civil War
4.02

Alex Garland
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling