pixel

Snart åbner kongens bryghus

kbh magasin

Efter fire århundreder på Københavns havnefront er Christian IV's Bryghus endelig ved at være klar til at åbne sig permanent for københavnerne. Og det bliver som lapidarium – det vil sige en udstilling af stenskulpturer.

En af Nordeuropas største samlinger af slagsen er i fuld gang med at flytte fast ind i den røde, teglklædte kæmpe, og forventes klar til beundrede øjne omkring sommerferien. Skulpturerne stammer fra statens slotte og tæller blandt andet en gipsafstøbning af rytterstatuen fra Amalienborg og den originale af bly fra Kongens Nytorv. Så det med stenmaterialet skal altså ikke tages helt kategorisk.

Trods sin eminente placering tæt ved Den sorte Diamant og sin stolte status som en af landets ældste bygninger, har Christian IV's Bryghus henslæbt det meste af sin tilværelse som lager og lukket for offentligheden. På grund af indeklimaet er de uisolerede og totalfredede 8.000 kvadratmeter nemlig svære at udnytte til andet end netop opbevaring – for eksempel af sarte skulpturer.

chr_iv_bryghus_lapidarium.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.
tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens liv

  • Byens Liv
  • Indre By
Scandic udvider centralt — med offentlig adgang til åben lobby og skybar med udsigt over byen.