pixel

Snart åbner kongens bryghus

kbh magasin

Efter fire århundreder på Københavns havnefront er Christian IV's Bryghus endelig ved at være klar til at åbne sig permanent for københavnerne. Og det bliver som lapidarium – det vil sige en udstilling af stenskulpturer.

En af Nordeuropas største samlinger af slagsen er i fuld gang med at flytte fast ind i den røde, teglklædte kæmpe, og forventes klar til beundrede øjne omkring sommerferien. Skulpturerne stammer fra statens slotte og tæller blandt andet en gipsafstøbning af rytterstatuen fra Amalienborg og den originale af bly fra Kongens Nytorv. Så det med stenmaterialet skal altså ikke tages helt kategorisk.

Trods sin eminente placering tæt ved Den sorte Diamant og sin stolte status som en af landets ældste bygninger, har Christian IV's Bryghus henslæbt det meste af sin tilværelse som lager og lukket for offentligheden. På grund af indeklimaet er de uisolerede og totalfredede 8.000 kvadratmeter nemlig svære at udnytte til andet end netop opbevaring – for eksempel af sarte skulpturer.

chr_iv_bryghus_lapidarium.jpg

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling