pixel

København er en skrifttype

kbh magasin

"København med V og N og Ø og K", synger Olga Svendsen i den gamle hyldestsang til Hovedstaden – og nu kan du besynge byen på skrift med dens helt egen version af v, n, ø, k og resten af alfabetet.

Den nye skrifttype 'København' er designet af en trio af Danmarks førende bogstavseksperter, med håb om at den kan bidrage til en visuel profilering af byen og blive en original og samlende del af dens udtryk. Fonten er til fri afbenyttelse for alle personer, organisationer og virksomheder med (eller uden) tilknytning til København.

koebenhavn_skrifttype_fontpartners_2.jpg

Det er de grafiske designere Morten Rostgaard Olsen, Henrik Birkvig og Ole Søndergaard, der i samarbejde har skabt skriften. Inspireret af byens kultur og visuelle miljø, med et kig til den danske skrifttradition gennem det 20. århundrede.

Skaberne beskriver bogstaverne som brede og lave som København selv, med svagt afrundede hjørner og bløde former der tilfører skrifttypen et imødekommende og venligt udtryk.

Københavnerskriften er suppleret med et sæt særlige seværdigheds-symboler – piktogrammer af blandt andet byens tårne og ornamenter fra rådhusets udsmykning.

Hent fonten 'København' hos Fontpartners.com

koebenhavn_piktogrammer_fontpartners.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Fra 7. juni 2019 kræver det medlemskab at læse med

Bliv medlem af Magasinet KBH — fra kun 20,-/md.