pixel

Cirkelbroen er symbol for EM i fodbold

Når EURO 2020 kommer til København, er det med en af byens nye kanalbroer i logoet.

copenhagen logo euro 2020

Tower Bridge over Themsen, Ponte Sant'Angelo over Tiberen – og Cirkelbroen over Christianshavns Kanal. Den blot ét år gamle kunstbro ved den københavnske havnefront er i holdopstillingen med nogle af klodens mest berømte broer til det næste europamesterskab i fodbold.

EURO 2020 markerer 60-året for den første EM-slutrunde ved at fordele værtsskabet på 13 forskellige lande i hele Europa, og København og Parken lægger græs til tre gruppespilskampe og en ottendedelsfinale den sommer.

Hver af de 13 værtsbyer får sit eget EM-logo, og det er her til, at Cirkelbroen er udvalgt til repræsentant for København.

Fodbold forbinder folk

Det europæiske fodboldforbund UEFA har bestemt sig for broer som det gennemgående tema til logoerne, fordi det er det universelle symbol på forbindelse. Broer krydser barrierer, broer forbinder modsætninger og mennesker. Ligesom fodbold, forstås.

EM-byernes logoer, med hver deres udvalgte bro gengivet i samme glade og farvestrålende streg, bliver offentliggjort løbende, og lille nye Cirkelbroen følger altså blandt andet efter sværvægtere som Englebroen i Rom og selvfølgelig Tower Bridge i London, hvor både semifinaler og finale skal spilles.

De øvrige værtsbyer er Amsterdam, Baku, Bilbao, Bruxelles, Budapest, Bukarest, Dublin, Glasgow, München samt Sankt Petersborg.

Til sammenligning følger herunder logoerne fra London og Rom, foruden tegnefilms-præsentationen af det københavnske bro-logo. Ud over Cirkelbroen og det danske nationalstadion Parken vil det hurtige øje også fange Nyhavn og Havnebadet gengivet i den muntre grafiske stil – knap så muntert får UEFA dog undervejs lige placeret Copenhagen i det sydlige Sverige ...

Et praktisk kunstværk

Cirkelbroen blev indviet i august 2015, godt tre år forsinket som det nu sig hør og bør for nye broer i København.

Den 40 meter lange gang- og cykelbro er en smutvej over Christianshavns Kanals sydlige udmunding, lige over for Den sorte Diamant på modsatte side af inderhavnen.

Det praktiske kunstværk er formgivet af superstjernekunstneren Olafur Eliasson som fem sammenhængende cirkler med hver sin høje mast i centrum, en hilsen til fortidens store sejlskibe i området.

Klik her for meget mere om Cirkelbroen på Magasinet KBH

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling