pixel

Copenhagen Summer Dance 2015

  • Dansk Danseteater
  • 5.04

Fakta

MODERNE DANS
10. - 16. august 2015

Dansk Danseteater i Københavns Politigård

Foto: Henrik Stenberg

Den blå himmel brager over et fyldt Politigården. Sensommeren har omsider indtaget København. Og med varmens endelige kommen, åbner Dansk Danseteater dørene for årets Copenhagen Summer Dance med dansere fra hele verden – og med hver deres enestående fortælling i vente.

Bassen dundrer i brystet, imens de kønsløse kroppe i hvide dragter kaster sig rundt på scenen som magneter i en evig limbo af frastødning og tiltrækning. Tempoet skifter fra slow motion til kraftfulde fysiske udbasuneringer. Det går fra værende statiske til bløde kroppe. Det er medrivende og æstetisk. Og humoristisk, når to potente mænd træder op på scenen og forsøger at diktere de to sci-fi figurers energiske koreografi, uden held.

Undervejs i danseforestillingen bliver jeg, i kraft af de forskellige små mundrette bidder af dans, sendt på raketfart igennem mit følelsesregister. Det ene øjeblik er det umuligt at holde tårerne tilbage under den gribende ballet ’Accordion Stories’, det andet er jeg tryllebundet af den erotiske energi der vokser imellem flamencodanserinden Selene Muñoz og perkussionist Stephan Jarl. Sidstnævnte er aftenens absolutte højdepunkt.

Og netop højdepunktet er svært at overgå og lader derfor få sekvenser stå lidt i baggrunden i støvet af Muñoz’ maniske hæle og det levende lydbillede som Jarl leverer med sjælden indlevelse.

Jeg bør dog understrege at det var enkelte gange jeg følte, at intensiteten dalede. Copenhagen Summer Dance leverede igen i år en vidunderlig, levende og intens danseoplevelse i særklasse.

Mest læste

kommentarer

seneste
scene

De fulde
3

Skuespilhuset
Flashdance
3

Musikhuset Aarhus
I nat kommer krigen hjem
2.04

Teatret ved Sorte Hest
Shakespeare in Love
5.04

Østre Gasværk
Hübberiet Oh la la
3

Det Kongelige Teater

seneste
film

Stalker
3

Neil Jordan
Til vi falder
4.02

Samanou A. Sahlstrøm
4.02

Asghar Farhadi
5.04

Rasmus Kloster Bro
close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.