pixel

Copenhill – bjergdrømmen lever

kbh magasin

Københavnerne skal stå på ski ned af fremtidens næsten 100 meter høje Amagerforbrænding! Det løfte har længe lydt mest som en utopi, der skulle få det mastodontiske byggeri af et nyt kraftværk ved Refshaleøen til at glide lettere ned.

Men nu er Amager Ressourcecenter sammen med en stribe idræts- og friluftsorganisationer i en arbejdsgruppe i gang med at konkretisere, hvordan drømmen om Amager Bakke kan blive til virkelighed. Og det internationale navn Copenhill er blandt det nye.

Hovedattraktionen skal være fire forskellige helårs-løjper med hver deres liftsystem, så alle fra lallende amatører til de semiproffe kan være med på ski. Dertil kommer vandrestier op til bygningsbjergets restaurant på toppen, samt klatrevægge, der skal bygges op som kopier af passager fra for eksempel Mount Everest eller Kullen.

Byggeriet af selve det fire milliarder kroner dyre forbrændingsanlæg er i fuld gang, for det skal være klar til at fyre op under kedlerne i 2017.

Copenhill, drømmeprojektet på ydersiden, forventes at skulle koste (i sammenligning sølle) 70 millioner kroner – men de penge er ikke fundet endnu.

Læs meget mere fra arbejdsgruppen hos Politiken

Se mere om Amager Bakke her på magKBH

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling