pixel

Crazy Christmas Cabaret: Planet Rump – The Farce Awakens

  • Glassalen
  • premiere 14. november 2017
  • 4.02

Fakta

KABARET/SHOW
14. november 2017 – 13. januar 2018

Glassalen i Tivoli & Tivoli Friheden i Århus, gæstespil af London Toast Theatre

Star Wars’-universet udvides i disse år med lynets hast, og med den biografaktuelle episode VIII, er feberen endnu en gang over os. George Lucas har været en effektiv skaber, men han når ikke Vivienne McKee til hofteholderne, når det kommer til produktivitet. Første gang hun opsatte ’Crazy Christmas Cabaret’, var i start 1980’erne, da den oprindelige ’Star Wars’-trilogi gik i biograferne, og det seneste skud på stammen af gakkede julekabaretter bliver episode 35: ’Planet Rump – The Farce Awakens’.

Årets ’Crazy Christmas Cabaret’, som igen i år foregår i Tivolis Glassal er løst bygget på ’Star Wars’-franchiset, men det er langt fra nødvendigt at være dybt inde i tingene og præmisserne for serien for at kunne følge med. For intet er helligt eller følger reglerne, når showets artister indtager scenen, og der refereres løst og bredt til forskellig populærkultur, global politik og ikke mindst det enorme bagkatalog af karakterer og inside jokes, der er en fast del af showet.

Det må være overvældende for holdet og tovholderen Vivienne McKee, der i 1982 startede showet på CaféTeatrets lille scene, aften efter aften at stå foran en fuld sal, med et hujende publikum, der nærmest ikke behøver blive sat ind i de forskellige showregler og -præmisser, da langt de fleste er gengangere, der år efter år tropper op og får et godt grin i vintermørket.

Selv har jeg oplevet showet én enkelt gang før, sidste år da scenen var sat i Sherwood-skoven. Selvom denne var sat i middelalderens England, og årets show i en galakse langt-langt-væk, er der uendelige ligheder – selv antagonisten som igen i år er en orangefarvet mand med små hænder og kæmpestort ego, spillet af David Bateson, der har været en del af holdet de sidste 27 år. Udover rollen som Ronald Rump, indtager han også scenen som en sær, seksuel, tysk kansler Angina Mærkelig. Showets highlight indenfor gender-bending er dog når Andrew Jeffers giver Carrie Fisher kamp til stregen som sexet og hårdtslående rumprinsesse.

De tre veteraner er i fantastisk selskab af det øvrige ensemble, og der er kun få øjeblikke hvor fokus mistes, før Wonder Woman flyver gennem rummet og publikum igen hujer og råber hurra. ’Crazy Christmas Cabaret’ er en skøn cocktail af lummer humor, storslået scenedesign, musik og tykt påsmurt farce. ”May the farce be with you”, og må hyggen igen tage indtag i julehjerterne, omend for en sidste gang, inden lyset endegyldigt slukkes for ’Crazy Christmas Cabaret’, da episode 35 er det endegyldige. Showet stopper på toppen, og alle anbefales at tage del i løjerne, hvad end man er rutineret eller bly førstegangsbesøgende.

seneste
scene

Hammer
4.02

Operaen
Maria
4.02

CPH Stage
Aquasonic
5.04

CPH Stage
Peeping Tom-Triptych
6

Østre Gasværk
The World of John Neumeier
6

Tivolis Koncertsal

seneste
film

The Bikeriders
3

Jeff Nichols
Kinds of Kindness
4.02

Yorgos Lanthimos
Cinema Made in Italy 2024
4.02

Grand Teatret
Wicked Little Letters
3

Thea Sharrock
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling