pixel

Crazy for You

  • Det Ny Teater
  • 5.04

Fakta

MUSICAL
12. september – 1. december

Det Ny Teater

Foto: Miklos Szabo

Alle går rundt og forelsker sig! I ’Crazy for You’ på Det Ny Teater er det næsten som om det smitter, for man er SÅ vidunderligt glad og opstemt efter denne swingfest med Silas Holst og Julie Steincke – og resten af det fantastiske ensemble.

'Tosset med piger' var udgangspunktet, da den oprindelige Gershwin-musical havde Broadway-premiere i 1930. ’Girl Crazy’ blev til ’Crazy for You’ i 1992 med en mere moderne historie af Ken Ludwig og flere sange blev udskiftet med mere populære Gershwin-klassikere – primært fra filmene ’A Damsel in Distress’ og ’Shall We Dance’.

Naturligvis er de stadig tøsetossede – på storbyens Broadway som i ørkenstøvets Deadrock – men nu render pigerne også efter fyrene. Og selv en ældre kynisk millionøse forelsker sig fluks. Modsætninger slår gnister af både sjov og sex – ganske burlesk af Camille-Cathrine Rommedahl og Mads M. Nielsen før, under og efter ’Slemme pige’-nummeret.

Men først og fremmest forelsker man sig i Silas Holst som Bobby Child, manden med teaterdrømmene og det ukuelige drive til at få succes. Han triumferer admirabelt med hele showpaletten: Dans, sang og skuespil. Så smækfuld af charme, vitalitet og komisk timing. Et flot musicalgennembrud og fortræffeligt valgt af instruktørduoen Michael Lindvad og Thomas Bendixen. Sidstnævnte har jo erfaringen på egen krop, da Childs var hans skuespildebut i 1997.

Som den skarptungede Polly med ekstra schwung i arme og ben er Julie Steincke ligeså fremragende. Rørende som aldrig før i den danske version af storfavoritten ’Someone to Watch over Me’, og fuldstændig forrygende i clinch med ensemblet på hovednummeret ’Jeg har rytme!’.

Her er showtime i højeste gear. Herligt som det stilige Broadway-show og de jordnære flække-scenarier komplementerer hinanden. Scenografien har kun en eneste brist: Baggrundslærredet, der ikke altid udfyldes optimalt. Ellers fylder de overdådige kulisser godt på scenen, og det gør den sprudlende koreografi endnu mere imponerende. Kostumerne er alt fra luksuøse til simple, og opfindsomheden fortsætter i rekvisitterne, hvor især lillebyens økser, koste, reb og barfade udnyttes glimrende.

Det er komedie, lige så meget som det er musical, og humoren kan virke lidt gammeldags indimellem. Ret anstrengt er turistparret og deres ’Bare hold ud’-scenarie, som heldigvis ender i en inspireret stole- og borddans. Man vænner sig til jargonen, og med en god portion selvironi konverteres naiviteten og fjolleriet til charmerende slapstick med sproglige spidsfindigheder. Det går op i en højere enhed i scenen, hvor teaterbossen Zangler spejler sig i Childs udklædt som Zangler. De er begge fulde og forelskede, og rammer helt plet med replikken: ”Jeg er helt ved siden af mig selv”.

’Crazy for You’ er et nærmest perfekt lykkesus af show, charme og swing. Det swinger så storslået og stilsikkert, at selv cowboyseler og fjerhatte er lige til at forelske sig i. Så er der kun tilbage at sige, som showets slutreplik: ”Hva’ ka’ man så ønske sig mer’?”

Mest læste

kommentarer

seneste
scene

1001 Nat
4.02

Teater Republique
Stille slag
4.02

Teater Republique
Den Glade Enke
4.02

Operaen
Uendeligt dyb
4.02

Nikolaj Kunsthal
The Bodyguard - The Musical
5.04

Scandic Falkoner

seneste
film

House of Gucci
4.02

Ridley Scott
Last Night in Soho
4.02

Edgar Wright
A-ha The Movie
5.04

Thomas Robsahm
Pleasure
4.02

Ninja Thyberg
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling