pixel

Skævt domicil er Flintholms sidste kontorhus

Kun en boligblok mangler, før nybyggerkvarteret står fuldendt i 2021.

flintholm company house two

Langs metrobanen mellem Lindevang Station og Flintholm Station er det sidste hul blevet fyldt ud i rækken af nybyggerier ind mod et af Frederiksbergs helt store byudviklingsprojekter i nyere tid.

Gavlene hælder markant til siden på den nye kontorbygning i glas og aluminium, der med adressen på Dirch Passers Allé klemmer sig ind mellem Flintholms to største erhvervsbyggerier.

Og de velvoksne naboer til begge sider får næsten det skæve domcil til at fremstå petite, men det rummer over 8.000 etagemeter fordelt på seks etager foruden en to-etagers p-kælder.

Ind er flyttet det danske hovedkvarter for EY, bedre kendt som revisor- og rådgivningskoncernen Ernst & Young. De omkring 1.000 medarbejdere har kun lige skullet krydse Osvald Helmuths Vej for at indtage deres nybyggede HQ – før boede de nemlig i det store nabokompleks fjernest stationen.

Konsulenthusets nye konsulenthus ligger over for Jesper Kleins Plads midt i nybyggerbydelen, der trods de folkekære gadenavne ikke helt er slået igennem under brandet revykvarteret i daglig københavnsk tale.

Det tidligere industriareal ved knudepunktsstationen er ellers nu næsten fuldt udbygget. Efter nogle års byggepause udgør EY's hovedkontor således det sidste af de planlagte kontorhuse, hvorefter der blot mangler et enkelt boligbyggeri som finale på godt to årtiers planlægning og udvikling af Flintholm.

Dynamisk II'er

Det sidste kontorhus bærer navnet Flintholm Company House II og er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter for NCC, som udlejer til EY.

NCC og Vilhelm Lauritzen står også bag Flintholm Company House I fra 2012: Det er den tre gange større nabo tættest stationen, der blandt andre huser flere pensionskasser og en afdeling af CBS.

II'eren er L-formet, fritstående og med indgangsetagen roteret i forhold til den øvre del af bygningen, for at give dynamik og skabe en visuel kontakt til vejen. Facadens vandrette bånd og lodrette sværd skal give dybde og skærmer mod solen.

Den klimasikrede grønne forplads mod Jesper Kleins Plads har beplantning og siddenicher, der markerer overgangen til EY’s kantine med udendørs spisepladser. Uderummet op mod I'eren er designet som en hævet terrasse med trædæk, højbede og kar til opsamling af regnvand.

Inde under de begrønnede tage er konsulentkontorerne fleksibelt indrettet, så de multifunktionelle rum passer til forskellige arbejdssituationer og skiftende behov gennem dagen – og de 1.000 medarbejdere nøjes med 600 skriveborde til deling.

Seniorer sætter punktum

Det nuværende Flintholm begyndte at tage sin form, efter at den 100.000 kvadratmeter store gamle gasværks- og elektricitetsværksgrund på det yderste Frederiksberg i 2001 blev udpeget til "ny by"-udvikling for op mod fire milliarder kroner med 2.500 arbejdspladser og 500 boliger.

Flintholm Station åbnede i 2005 og er Danmarks tredjestørste station som knudepunkt mellem metroen og tre S-togslinjer.

Revykvarteret blev dog først officielt indviet i 2009, og hovedparten af bolig-, butik-, kontor- og kulturbyggeriet stod færdigt med det forvoksede legehus KU.BE i 2016.

Flintholms sidste ledige byggegrund ligger lige ved siden af KU.BE og bliver til seniorboliger i syv etager med butikker i gadeplan. Seniorblokkens 54 boliger sætter punktum 20 år efter, det hele begyndte, hvis de som forventet er indflytningsklar ved udgangen af 2021.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling