pixel

Grøn København-grammy uddelt

kbh magasin

Det skortede ikke på klimavenlige kindkys og miljørigtig stemning, da Københavns Kommune for nylig uddelte fem priser under 'Grønne Erhverv Award'.

Priserne, med de knap så mundrette navne, blev første gang uddelt under klimatopmødet i København, og hædrer fem københavnske virksomheder, der har arbejdet på forbilledlig klimavis i 2010.

De fem vindere er:

Xtra-award: Café Phister Vanløse-caféen vandt en moderne høkasse til slow cooking for at lave klimavenlig mad og for at styrke det lokale netværk i Climate Street a.k.a. klimavenlige Jernbane Allé i Vanløse.

Nedsat Energiforbrug-award: Ad Hoc Translatørservice De klimavenlige tolke vandt et års medarbejderfrugt for at have sænket virksomhedens energiforbrug med forbilledlige 18 procent.

X faktor-award: Arbejdernes Landsbank Også Arbejdernes Landsbank i Vanløse vandt et års forbrug af økologisk medarbejderfrugt for at udfordre politikken i koncernen og for at inddrage miljø og klima i deres kunderådgivning.

At stille krav til leverandører-award: Restaurant Toldboden Frihavnens nye restaurant, hvor awardshowet blev afholdt, vandt blandt andet for deres valg af råvarer, som er sæsonafhængigt, lokalfokuseret og med mindre kød. De blev de heldige vindere af klimavenlig el fra SEAS NVE.

Klima og miljøarbejde der inspirerer-award: Henning Larsen Architects A/S Tegnestuen vandt en elbil fra CoosEV for deres ivrige arbejde indenfor energirigtigt byggeri og byplanlægning og for at støtte forskning på området.

Københavns Kommune håber, at vinderne vil få andre københavnske virksomheder til at tænke grønt. Og at prisuddelingen vil være med til at sætte København på verdenskortet som Verdens Miljømetropol.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling