pixel

Havmanden lyser igen

kbh magasin

Københavns eneste undervandsskulptur gør nu på ny Slotsholmskanalen eventyrlig efter solnedgang. Næsten tre års mørklægning er forbi med nye vandtætte projektører på Agnete og Havmanden.

Den halvhemmelige aftenattraktion ved hjørnet af Højbro Plads blev givet til byen i 1992 af foto­graf og bil­led­hug­ger Suste Bon­nén. Bronzeskulpturgruppen under vandet er inspireret af den gamle danske folkevise af samme navn, og udgøres af den forladte havmand og hans syv små sønner, efter at Agnete har fået nok af livet på havets dyb.

20 års fredfyldt længsel på kanalbunden blev det til for den enlige far, inden metrobyggeriet på Gammel Strand kom, lyset gik ud og et par af drengebørnene tilmed blev sejlet ned. Så fulgte tre vintres mørke og tøven fra Københavns Kommune, inden figurerne efter en kort tur på land nu endelig er tilbage i deres rette element – repareret, renset for alger og med nye lamper. 175.000 kroner skulle det koste.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling