pixel

Delebiler gør cykelbyen endnu grønnere

Hertz Delebilen er en bæredygtig måde at have bil på i byen. Og nu er det blevet endnu nemmere, billigere og grønnere.

hertz delebilen

På få minutter kan du sætte dig ind i en ny bil efter eget valg hvor som helst i byen. Så nemt er det med delebiler, der er nyttige som bæredygtigt supplement til anden transport. Delebilen er en bil til fodgængere, cyklister, togpendlere og andre billøse københavnere – men også til bilejere, der har brug for en større eller mindre model end deres egen til en bestemt tur, eller som vil prøve en elbil.

Hertz Delebilen er én af Danmarks største delebilsforeninger og tilbyder bilmodeller lige fra mini til varevogn samt et stigende antal hybrid- og elbiler. Du kan for eksempel booke en lille Ford Fiesta til søndagsturen, en stationcar til indkøbsturen eller en varevogn til flytningen.

Med delebil kan du få en bil lige præcis når – og kun så længe – du har brug for den. På den måde kan man nyde alle fordelene ved biltransport, men slippe for bøvl med dækskifte, brændstof og rengøring – for slet ikke at nævne forsikring, skat, reparation og parkering.

Klik og kør

Modsat traditionel biludlejning behøver du ikke booke for et døgn ad gangen, og du skal ikke hente og aflevere nøgler, når du booker en delebil. Den korteste bookingperiode hos Hertz Delebilen er en time, og du kan åbne bilerne med både sms, rejsekort eller dankort – eller sågar et Tivoli-årskort, det skånske jojo rejsekort eller et Nespresso Club-kort.

Du finder en Hertz Delebil i alle kvarterer i København samt i Høje Tåstrup og Roskilde. Københavnere kan endda også booke en bil i Aalborg eller Odense, hvis de planlægger en tur i resten af landet. Det gør det nemt altid at finde en bil, når man har brug for den.

»En del af besværet ved at eje en bil i byen er den evige jagt på parkeringspladser. Som delebilsmedlem bliver du fri for det, da alle vores parkeringspladser er reserverede og kun må benyttes af Delebilen,« forklarer Kenneth Sørensen Tillisch, COO i Hertz Delebilen.

I København, på Frederiksberg og i Odense er parkering tilmed gratis på alle offentlige, kommunale parkeringspladser.

Hvis du skal bruge en bil i mere end tre døgn, kan du få bilen leveret og afhentet af Hertz Delebilen på en hvilken som helst adresse i Storkøbenhavn.

Grønnere er også billigere

Udover at være et praktisk alternativ til for eksempel cykel eller bus er delebilen også en billigere og mere miljøvenlig måde at have bil på i byen. Færre har brug for at eje biler, hvis de kan deles om dem, og ved at reducere trængsel og forurening gavner delebilskonceptet derfor både byrum og miljø.

Samtidig har Hertz Delebilen et stort fokus på at øge antallet af hybrid- og elbiler i deres udvalg for at gøre løsningen endnu grønnere, fortæller Kenneth Sørensen Tillisch:

»Delebilen er med til at nedbringe antallet af biler i byerne, fordi flere mennesker kan deles om den samme bil. Men vi er ikke tilfredse med blot at nedbringe antallet af biler. Vi har i øjeblikket tre hybrid- og elbilsmodeller, som kommer med en kilometerpris, som er op til 33% lavere end prisen for en almindelig bil. Og vi arbejder på at gøre flere af den slags biler tilgængelige for vores medlemmer.«

Priser til alle behov

For at alle københavnere kan være med, har Hertz Delebilen gjort det endnu nemmere at gennemskue priserne og at finde et medlemskab, der passer til ens individuelle behov, fortæller Kenneth Sørensen Tillisch.

»Vi har mærket, at vores medlemmer har ret forskellige behov for at anvende Delebilen, og derfor har vi lavet et nyt medlemskab, som især er fordelagtigt for dem, som ofte har brug for bil. Samtidig har vi sat kilometerprisen ned til 2 kroner per kilometer, så det bliver let at udregne, hvor meget en tur kommer til at koste.«

De tre forskellige abonnementstyper One, Small og Large giver en god løsning til alle, uanset om de har behov for bil et par gange om ugen, om måneden eller om året.

FAKTA: HERTZ DELEBILEN

  • Delebilen har 120 biler over hele landet og findes 65 steder i København.
  • Bilerne er tilgængelige døgnet rundt og selvom du bor i København kan du også booke en bil i Aalborg eller hvor det måtte passe dig.
  • Prisen er altid inklusiv brændstof – hvis du skal tanke kan du benytte det brændstofkort som ligger i bilen.
  • Bilerne er altid nysynede og sjældent mere end 1,5 år gamle.
  • Der findes tre forskellige abonnementstyper med en timepris helt ned til 20 kroner i timen. Mere info om priserne findes HER.
  • Åbn bilen med en sms eller brug et chipkort, du bestemmer selv hvilken nøgle du vil bruge.
  • Delebilen har pt. tre bilmodeller som er enten hybrid eller rene elbiler. Alle modellerne er tilgængelige i København.
  • For hver ven du hverver, får du 100 kroner at køre for som tak for hjælpen. Og dine venner får første måned gratis.

Se mere på delebilen.dk

Dette er en sponsoreret artikel

Afsenderen har betalt for at få artiklen med i Magasinet KBH

Emner

Mest læste

seneste
sponsoreret

byens rum &
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling