pixel

Hvilken bydel smager bedst?

Nu kan du direkte sammenligne de københavnske biers hårde honning-arbejde.

kbh magasin

Fakta

Smag Byen

5 x 30g honning fra 5 forskellige bydele i København.

Sælges blandt andet i udvalgte SuperBrugsen.

Fremstillet af foreningen Bybi. Meld dig ind og find forhandlerlisten på Bybis hjemmeside.

Er du mest til Vesterbro eller Valby? Normalt et spørgsmål om smag i overført betydning, men med Bybis nye honningtilbud bliver det helt bogstaveligt.

I det lyseblå rør Smag Byen finder du nemlig fem små glas med honning, indsamlet fra bistader i hvert sit københavnske postdistrikt: K, S, V, Ø og Valby.

Og der er faktisk forskel i smag og konsistens. Byhonning smager af alle de mange forskellige planter og blomster, der vokser på byens altaner, i villahaverne, langs togskinnerne og i parkerne. Og derfor skaber for eksempel bierne på den vilde Amager Fælled en mørkere og sødere honning, end dem fra de fine parker inde i byen.

For frodighed og skånejobs

Bybi er en almennyttig forening med en mission om bæredygtig biavl og byhonning-produktion, der holder byen frodig og skaber muligheder for mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

Honning-foretagendet har ind til videre bier 15 steder i København, blandt andet på toppen af Bella Center og Kongens Nytorv, og en honningfabrik på Sundholm.

Byhonning er i øvrigt garanteret forureningsfri, fordi bierne lagrer byluftens tungmetaller i deres små hårdtarbejdende kroppe, og ikke i honningen.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling