pixel

Kussesumpen

  • CPH Stage
  • premiere 4. juni 2018
  • 4.02

Fakta

KOMEDIESHOW

CPH Stage 2018: 4. - 9. juni

Teatret ved Sorte Hest

Smat, sump og slask. Titlen kan tages helt seriøst – på den sjove facon! For her åbnes virkelig for sluserne omkring det moderne kvindekønsliv, når fire kække kvinder sjasker rundt i underlivets glæder, gejl og gener. Og det er smasksjov kvindehørm! 

Der tages kærlige favntag med kvindeidealer a la Insta, statusræs og moderskab; sextabuer som analanerkendelse og voldtægtsfantasmer; tilsat herlige tacklinger af nogle glorificerede mandetyper. ’Kussesumpen’ er fuld af selvironi, men har stadig saft nok i opfordringen til at elske, vedkende og udvikle sig selv. Gerne mod stereotyperne – også mod MeToo-strømmen, tak! 
 
Det er typisk, ægte og ærligt kvindekagl – skiftende mellem grænsesøgende samtaler, intensive monologer og heftig knevren i munden på hinanden. Meningers mod, bramfri ballade og driftig dramatik, som kvinder gør så exceptionelt. Man mærker blog-ånden af eksempelvis øjenåbner, debatoptakt, tabu/grænsebrud, som det feministiske blogfællesskab kussesumpen.dk har leveret siden 2013. Medstifter Jacobe Orry har uden tvivl haft svært ved at vælge blandt guldbidderne, og nogle temaer smasker mere end andre.

For det er også et show. Et show, der ligger tæt på stand up og sketch, hvor humoren fører an og alvoren ikke helt kan følge med. Det bliver lidt trivielt i den stressede, deprime studines selvmordsforsøg, og noget anstrengt i den opmærksomhedskrævende statustøs med en underlig historie om Grand Danoisen Poul. Ligesom et af de mest interessante emner, om Peter Pan-manden, ender for let med kvindens rolle i det smat han efterlader.

Det visuelle udtryk er rent, og især det neutrale, hudfarvede undertøj ophøjer den naturlige kropslighed og nedtoner den seksuelle. Og der er rigeligt med sex i de verbale udbrud – og indimellem går de også bersærk i kropssproget, så man hylegriner. Helt amoksjovt er feriescenarierne fra Italien, hvor Jesus/biskop-sex overgås af en kuffertliderlighed aldrig set mage! Det er virkelig svært at beskrive, det skal bare opleves!

Så nok er pointerne ikke altid lige skarpe, men det er simpelthen så smækfornøjeligt og veludført af de fire lystige kvinder – Jacobe Orry, Vanessa N. Moliné Petterson, Josaphina Robyn Svensson Vestergaard og Theresa Lange Olesen. 

Og når knevreren og fjolleriet så stilner af, står de igen ligeså stærke som sårbare og spørger: ”Hva’ synes I så om mig?” Like, like, like! For modet, balladen og dramaet skal ’Kussesumpen’ nydes – det er tid til at anerkende og knuselske kvindehørmen!

Mest læste

seneste
scene

Farlige forbindelser
4.02

Skuespilhuset
La Traviata-O
4.02

Operaen
I am Gold
5.04

Betty Nansen Teatret
West Side Story
4.02

Operaen
Vintersilhuetter
5.04

Riddersalen

seneste
film

The Banshees of Inisherin
4.02

Martin McDonagh
Babylon
3

Damien Chazelle
Kagefabrikken
3

Christian Lollike
Decision to Leave
5.04

Park Chan-wook
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling