pixel

Nørrebrogade på tapetet

Du kan smække Nørrebrogade til vægs for under en tusse!

kbh magasin

Fakta

Nørrebrogade – Copenhagen

Tapet designet af Kasper Købke

Pris: 780,- for 10 m x 52 cm

Tapet Café
Brogårdsvej 23
Gentofte

Verdens mest cykeltrafikerede gade er i allerbogstavligste forstand kommet på tapetet. Gennem et halvt år har designer Kasper Købke fotograferet og fortolket og tegnet på livet løs for at kunne præsentere det ti meter-lange sort/hvide tapet ’Nørrebrogade - Copenhagen’.

Tapetet er i bedste franske kammerstil et såkaldt toile de jouy, hvor en ensfarvet og ekstremt detaljeret stregtegning eksponeres på lys baggrund og fortæller historier om byer, mennesker og forgangne tider. Find Holger Et nærstudium af Købkes delikate blyantsstreg vil afsløre, at der, som det er kotyme blandt toiles, har sneget sig en flok fremmedlegemer ind i gadebilledet. Blandt andet har butikken ’Tapet Café’, som er eneforhandler af Nørrebrogade-tapetet, materialiseret sig midt på plakaten (selv om den ligger i Gentofte).

I skrivende stund har hverken designer eller producent planer om at udvide tapetrepertoiret med flere københavnske gader, selv om det kunne være ganske sjovt at se Købkes romantiske fortolkning af strømlinede Ørestad eller rå Sydhavn.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling