pixel

Old Times

  • Teatret ved Sorte Hest
  • 3

Fakta

DRAMA
12. september – 25. oktober 2014

Teatret ved Sorte Hest

Foto: Robin Skjoldborg

En hyldest til det absurde teater i form af Harold Pinter åbner teatersæsonen på Sorte Hest med Beate Bille, Sarah Boberg og Michael Moritzen i ’Old Times’, et trekantsdrama med mange ord og flere tolkninger.

Loft, vægge og gulv skinner hvidt og rent i det tomme værelse, hvor kun en seng står midt i rummet. Blidt henslængt ligger Kate yndigt, mens Deeley matcher i tweed og pilotskjorte. De afventer en gæst Anna, en gammel ven af Kate, de har ikke set hinanden i 20 år. Stemningen er trykket, mens minderne vælter frem et efter et, og afslører, at deres indbyrdes relationer måske er mere komplicerede end de i første omgang fremstod.

Dialogen har flere kryptiske meninger, der i små bidder afslører indbyrdes konflikter. Deeley og Anna fører en lille krig med ord som våben, om Kate og uden Kate. ”I taler om mig, som om jeg var død,” pointerer hun. Trekantdramaet er tosidet og firkantet. Men så i en enkelt sætning afsløres en del af pointen, når Anna siger: ”Der er ting, jeg husker, som måske aldrig har fundet sted, men når jeg genkalder dem, så finder de sted.”

Som en kommentar til forestillingens personforvirring eksperimenterer Boberg og Bille med at bytte rolle fra aften til aften. Aldersforskellen på de to spillere er ikke uvæsentlig, og forestillingen får et ekstra metalag i ombytningen. Hvorvidt eksperimentet så er interessant for andre end spillerne, må man komme igen for at opleve.

Maria Walbom Vinterbergs iscenesættelse af ’Old Times’ har Pinters ordleg i centrum for en fortælling på grænsen mellem sandhed og løgn. Virkelighed og fantasi, hvor ikke engang karakterne selv kan skelne. Som brikker i et puslespil stykkes minderne sammen, men danner aldrig helt et fuldstændigt billede af deres fælles fortid. Karaktererne er underligt distancerede til dramaets konflikter, hvor smerten udebliver, mens ordene hober sig op i det klaustrofobiske rum.

Det Pinter’ske Efterår, kalder Sorte Hest dette efterårs hyldest til Harold Pinters dramatiske værker, der udover ’Old Times’ også tæller ’Køkkenelevatoren’.

Mest læste

seneste
scene

The World of John Neumeier
6

Tivolis Koncertsal
Chicago
5.04

Aarhus Teater
Don Juans Inferno
4.02

Det Kongelige Teater
Under dybet
4.02

Operaen
Stolthed og fordom
5.04

Betty Nansen Teatret
Saul
5.04

Operaen

seneste
film

Challengers
4.02

Luca Guadagnino
Civil War
4.02

Alex Garland
Hammarskjöld
4.02

Per Fly
Abigail
4.02

Matt Bettinell-Olpin, Tyler Gillett
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling