pixel

Rød + 32 Variations

  • Dansehallerne
  • 5.04

Fakta

MODERNE DANS
10. oktober – 26. oktober 2013

Dansehallerne, forestilling af Dansk Danseteater

Foto: Bjarke Ørsted

Der er kraft i Dansk Danseteaters iscenesættelse af den svenske koreograf Örjan Anderssons fortolkning af store klassiske værker. Det fornemme besøg giver publikum en stærk musikalsk oplevelse.

’32 Variations’ er i Örjans koreografi en leg med form og styrke. Beethovens værk af samme navn fremføres af den smukke unge pianist Tanja Zapolski, og livemusikken giver forestillingen en særlig dybde. I kostumer i dansevenligt 1700-tals-look, både svæver, ruller og kravler danserne over gulvet i Store Carl.

Som stolte staturer sidder de elleve dansere på rad og række. De springer ind og ud af historien. En sidder på gulvet og fanger musikken med hånden, knuger den og slipper igen. I et øjeblik er den ungarske danser Csonger Szabó alene med pianisten og sekundet, hvor deres øjne mødes for at finde en fælles takt er smuk og afslører en afhængighed af elementerne for at opnå perfektion.

Koreografien ’Rød’ har en rørende dyster intensitet. Til musikken af Shostakovichs strygekvartetter 8, 10 og 11 bevæger danserne sig med hastige skridt over dansevinylet.

Lyden af ’Rød’ er Shostakovichs hyldest til de mange mennesker, der mistede livet under 2. verdenskrig. I Örjan Anderssons koreografi er danserne hektisk insisterende og enkelte steder får koreografien i takt til musikken næsten en stemning af horror.

Flygtende over gulvet i høj fart. Siddende på gulvet, slæbende det ene ben efter sig med en rørende lethed. Hvileløst hen over scenen, og så fanget af det røde lys står en enkelt danser ganske alene tilbage. Hans nøgne overkrop vrider sig, men mørket omkring holder på ham. Hans puls afsløres i det skarpe lys.

’32 Variations’ og ’Rød’ er stærke dramatiske værker. Musikken er bærende for begge koreografier og den klassiske musik akkompagnerer Dansk Danseteaters kraftfulde dansere til en smuk samhørighed. Det sammensatte hold af dansere fra hele verden er meget forskellige, men smelter sammen til en stærk enhed på vinylet.

Mest læste

seneste
scene

The World of John Neumeier
6

Tivolis Koncertsal
Chicago
5.04

Aarhus Teater
Don Juans Inferno
4.02

Det Kongelige Teater
Under dybet
4.02

Operaen
Stolthed og fordom
5.04

Betty Nansen Teatret
Saul
5.04

Operaen

seneste
film

Challengers
4.02

Luca Guadagnino
Civil War
4.02

Alex Garland
Hammarskjöld
4.02

Per Fly
Abigail
4.02

Matt Bettinell-Olpin, Tyler Gillett
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling