pixel

Rune Klan: Barnløs

  • Det Kongelige Teater
  • premiere 3. februar 2017
  • 5.04

Fakta

COMEDY/TRYLLE SHOW

3. – 11. februar 2017, derefter turne

Det Kongelige Teater, Gamle Scene

Klanen har hemmeligheder. Og ikke kun dem, der involverer trylleri, og nej, det er heller ikke for sjov, dette er større og mere personligt. Og vi skal som publikum være med til at holde på hemmelighederne. Er I med?

Publikum har altid været en stor og deltagende del af Rune Klans tryllerier og komik, og han har ofte vist hvor meget han elsker sit publikum. Temaet i hans forrige show i 2013 omhandlede frygten for at miste dette trofaste publikum, og nu serverer han den ultimative tillidserklæring med denne appel om at holde tæt.

Det kan naturligvis ikke undgå at blive personligt, når man kalder et show ’Barnløs’ – og efter de gængse jokes om lykken ved at være med eller uden børn, slår Klan over i alvorligere modus: Lav sædkvalitet – og al mulig, eller måske nærmere umulig, produktion i det område. Og nej, man går ikke fri som kvinde.

Og hvordan får man så viklet tryllerier ind i den sag? Det har Klanen ingen problemer med, det går herligt derudaf med metaforer, sandsynlighedsberegning, tidsfordriv og frit valg. Fikse tricks med glas, kort, kufferter og ringe – og endnu mere festligt når Rune ruller de særegne Storm P-agtige kreationer ud. Spand(sprælle)manden med rulleskøjter og et skjult talent, som ikke skal røbes her. Og i særdeleshed den spøjse mekanik, der skal illustrere en sædcelles lange, besværlige vej til at finde og befrugte et æg. Inden da et ret underholdende indblik i menstruationscyklussen – komplet med pegepik, ’Lykkehjulet’-melodi og en stritsjov model af æggestokke og -ledere. 

Klan har en virkelig sympatisk og afvæbnende tilgang til de emner, som måske er lidt for tæt på eller pinlige for nogen. Selvom der også bliver sparket til nosserne indimellem. De billeder og tilhørende kommentarer høster nogle af de største grin, og så er der løsnet op for at introducere mere alvor. Så som… hemmeligheder. 

Det ligger i detaljerne, i personligheden, og kontakten med publikum. Der er nærmest en hyggestemning, der derfor kan bære små pudsige bemærkninger som den om ”..skyld og skam og andre norske tv-serier;” og de småfjollede indslag om eksempelvis nøgentennis, eller hvor valnødder – gæt hvad de ligner – der skulle være gode for sædkvaliteten, får en lille reklame-jingle oveni det klassiske trylleri.

Det er nærliggende at tænke at Rune Klan er blevet mere voksen med sin nylige status som 40-årig og barnløs, men han er stadig lige legesyg og energisk, og efter showet ligner scenen et mix mellem Georg Gearløs’ skur og en mini-cirkusplatform. Det er bare et unikt show af humor, tryl og dybde – og man griner, kramper, forundres, imponeres og overvældes. Og pøj-pøj med hemmelighederne!

Mest læste

kommentarer

seneste
scene

De fulde
3

Skuespilhuset
Flashdance
3

Musikhuset Aarhus
I nat kommer krigen hjem
2.04

Teatret ved Sorte Hest
Shakespeare in Love
5.04

Østre Gasværk
Hübberiet Oh la la
3

Det Kongelige Teater

seneste
film

Kvinde på krigsstien
5.04

Benedikt Erlingsson
Stalker
3

Neil Jordan
Til vi falder
4.02

Samanou A. Sahlstrøm
4.02

Asghar Farhadi
close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.