pixel

Sådan kan du gøre din bolig mere energivenlig

Mødelokale

Grøn energi er oppe i tiden og yderst populært. Flere og flere private og erhverv begynder at skifte til mere energi- og miljøvenlige løsninger, både fordi det er bedre for miljøet, men også fordi der er økonomiske besparelser at hente.

Er du interesseret i at nedbringe dine energiudgifter i din nuværende bolig og tage del i kampen for en grønnere planet? Så læs med her. Vi har to gode råd til, hvordan du gør din bolig mere miljø- og energivenlig.

1.Skift vinduer

Hvis du bor i en bolig af ældre dato, ligger der et stort potentiale i udskiftning af vinduer. Du har faktisk mulighed for at reducere din varmeregning med hele 30 % ved at skifte til nye vinduer.

Udskiftning af vinduer er naturligvis ikke en billig investering, men den økonomiske gevinst mærkes hurtigt i form af et lavere energiforbrug. Derudover forbedres indeklimaet også ved at skifte de gamle vinduer ud med nye, og overordnet set øges husets værdi altså også.

Det er naturligvis din boligs varmekilde, der afgør, hvor stor besparelsen bliver, men ikke desto mindre kan nye vinduer generelt sikre dig et lavere energiforbrug.

Prisen på nye vinduer varierer alt efter, hvilken type vinduer du er ude efter.

Hvilken størrelse skal de have? Skal de være i tre eller alu? Med 2- eller 3-lags glas? Har du brug for særlige hængsler, støjdæmpning eller solglas? Skal det være panoramavinduer? Skydedørsvinduer? Klassiske vinduer?

Mulighederne er mange og prisen på dine vinduer afhænger blandt andet af, hvilken type, materiale og antal.

2.Skift til grøn energi

Udskiftning af vinduer er en dyrere, men fornuftig investering, hvis du ønsker at nedbringe energiudgifterne i din bolig og opnå en mærkbar effekt på elregningen og indeklimaet.

Du kan dog også overveje at skifte til grøn energi, som er produceret bæredygtigt. På den måde gør du dit til at mindske udledningen af CO2.

Når du skifter til grøn energi, er der tale om vedvarende energi fra en energikilde som eksempelvis sol og vind, der ikke slipper op og altid er tilgængelig. Grøn energi er ikke bare bedre for miljøet, men også økonomisk attraktivt for dig som boligejer.

Der findes et væld af udbydere af grøn strøm, og hos nogle kan du udover grøn energi også støtte miljøorganisationer. Således er du altså både garanteret 100% dansk strøm fra vedvarende grønne energikilder, samtidigt med at du støtter bæredygtigt arbejde og drift et sted i verden.

Dette er en sponsoreret artikel

Afsenderen har betalt for at få artiklen med i Magasinet KBH

Mest læste

seneste
sponsoreret

byens rum &
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling