pixel

Sicario 2: Soldado

  • Stefano Sollima
  • premiere 19. juli 2018
  • 4.02

Fakta

ACTIONDRAMA

Originaltitel: Sicario: Day of the Soldado

Premiere 19. juli 2018

Lukkede grænser er big business. Og selvom narkoen stadig flyder over de mexicanske grænser, så er grænseværdierne yderligere rykket og den bedste business er blevet menneskesmugling. Nu med terror-tiltag. 

Det er de ved at få øjnene op for hos CIA, efter nogle selvmordsbombere har krydset grænsen. Så da præsidenten føjer kartellerne til terrorlisten, og forsvarsministeren (Matthew Modine) råber bemyndigelse, sætter de alt ind på det beskidte spil om at få narkobosserne til at bekæmpe hinanden. Den klassiske plan om at kidnappe boss Reyes’ teen-datter (Isabela Moner) viser sig hurtigt mindre skudsikker, så CIA-agent Matt Graver (Josh Brolin) og hans hitman Alejandro (Benicio del Toro) ender igen på hver sin side af grænsen.
 
Nogen skal jo gøre det beskidte job, som politikere udtænker, og virkeligheden er som oftest anderledes rå end de regerende magter kan kapere. Den oprindelige ’Sicario’ havde fuldstændig eminente locations og nervepirrende atmosfærelag, som fotograf Dariusz Wolski og komponist Hildur Gudnadottir (protege af afdøde Jóhann Jóhannsson) nærmer sig med støvet i højgear. Ikke narkostøvet, men det grænsestøv de lokale kravler i, bløder i, dør i.

Italienske Stefano Sollima har godt fat i den kriminelle magtsfære – han har før excelleret med ’Suburra’ samt serierne ’Gomorra’ og ’Romanzo Crimnale’ – men han når ikke ned i de dybere lag. Kriminaliteten på begge sider af loven tilfører manuskriptforfatter Taylor Sheridan sin velkendte western-mentalitet, men der er for meget typificering i persongalleriet. Den pænt naive forsvarsminister, den seje karteldatter og grænserekrutten der lynhurtigt ved for meget. Josh Brolin er fremragende som Graver, men rollens macho-kækhed nærmer sig den karikerede US-arrogance, som en del andre replikker og karakterer også opviser.

Således også denne præmis: Man kan ikke dræbe en ægte sicario… men man kan ændre ham. Det sker desværre her, hvor den menneskelige udvikling er placeret hos Alejandro. Ikke helt så overbevisende – når man tænker på den psyko-sicario, hvis familie blev dræbt af Reyes i forgængeren – bliver han ganske for blød i kanten, og bringer sig selv på dødskurs. For begge sider af magteliten.

Missionen for ’Sicario 2: Soldado’ er fremtiden, arvtagerne for det nye grænseland. Det mexicanske folk er stadig de største ofre, men nogle af dem rykker over grænsen til USA og bliver et nyt våben. I den lokale krig, der synes uendelig – eller den endnu mere ustadige, globale terrortrussel. Så får titlen pludselig ekstra urovækkende graduering, som dog ikke udnyttes i sidste del af filmen, der i stedet slutter på traditionel modus.

Mest læste

kommentarer

seneste
film

Billie
4.02

James Erskine
De Gaulle
5.04

Gabriel Le Bomin
Hvor kragerne vender
3

Lisa Jespersen
Black Widow
4.02

Cate Shortland
Den gode spion
4.02

Dominic Cooke
Smagen af sult
4.02

Christoffer Boe

seneste
scene

Frk.Julie
4.02

Bellevue Teatret
American Idiot-ØG
5.04

Østre Gasværk
7Senses
5.04

Glassalen
Re(w)rite
3

Cantabile 2
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling