pixel

Slips uden knude

Beboerne i Ørestad har puttet deres slipseformede bydel på bog. Og fået sig en bogcafé.

kbh magasin

Fakta

Slipset – en bog om Ørestad

Af beboerne i Ørestad med flere...

Udgivet af Byens Forlag i samarbejde med Ørestad Kultur og By & Havn.

128 sider, vejl. pris 179,- kr. hos din boghandler og udvalgte steder i Ørestad.

Byens Bogcafé i Sejlhuset
Edvard Thomsensvej 47-49
2300 Kbh S

Hverdage klokken 8.30–17
Weekender klokken 10–16

Ørestad er den nye by i byen, hvor man kan have en have på 4. sal og en cykelsti på 12. Formet som et langt slips, skudt ud på en pløjemark på Amager, har Ørestad nu også fået sin egen lille bog, 'Slipset'.

Trods sin unge alder er den nye bydel hjemsted for nogle af Københavns mastodonter: KUA, DR, Fields, 8Tallet, Bella Center. Og så 7.000 helt almindelige mennesker, der bare bor der.

Det er et lille bitte udvalg af disse mennesker, der har bidraget til 'Slipset' – helt almindelige beboere, dem, som har taget et aktivt valg om at flytte til Ørestad, og som ikke bare havnede der ved et tilfælde.

slipset_3.jpg

Tidens maraton

'Slipset' lægger ud med en fødselsdagsinvitation fra Ørestad til Vesterbro, der dog takker nej med ordene: "Du er fremtiden – og for længst løbet fra mig i tidens maraton".

Foran i tidens maraton viser sig, blandt andet, at være Sundby Kogræsserforening, hvor man med medlemskab får andel i en ko, som man kan se græsse, hvis man bor i 8Tallet.

Spørger man tvillingerne på fem, er tidens maraton en Ørestad med regnbuer og farver på de høje huse. Og der er broer og ænder og man kan købe is og ringe.

Og så er tidens maraton naturligvis mælkebøttesaft. Opskriften må du fikse et eksemplar af bogen for at få, men her er ingredienserne:

125 gram gule mælkebøttehoveder 3 økologiske citroner 2 liter vand 750 gram økologisk sukker

slipset_2.jpg

Nu med bogcafé

'Slipset' er fyldt op med bidrag i form af fotoserier, tegninger, noveller, digte, udpluk af romaner og altså en opskrift.

Bidragene er udvalgt efter en konkurrence, og blandt vinderne findes journalist og forfatter René Fredensborg, der ikke er lokal, men bidrager med en krimi om køer og en kvinde på toppen af 8Tallet. Alle bidragene er bundet sammen af journalisterne Sabine Lai Ovesen og Niels Pagel Jensen.

Så selvom mange forbinder by-karma og by-kultur med alder og patina, så kunne det være, man alligevel en dag skulle tage ud til Ørestad. Droppe slipset om halsen, tage 'Slipset' med under armen, gå på opdagelse, og se om bydelen ikke kan overraske med et eller andet.

Trænger kulden sig på, eller bliver lysten til at vide mere stor, kan du nu også slå et slag forbi Byens Bogcafé, der er åbnet af forlaget bag 'Slipset', og hvor der til kaffen og kagen afholdes foredrag om bogen og Ørestad.

slipset_4.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens liv