pixel

Søernes 20 tons sommerferiebarn

En skulende stenstøtte er flyttet ind ved Søpavillonen sommeren over.

kbh magasin

Han er 7 meter høj, vejer over 20 tons, og stirrer dig lige i øjnene, når du nærmer dig Søpavillonen fra City-siden. Og så hedder han i øvrigt Baldur og er sommerferiebarn fra Lolland.

Den nye store stenskulptur ved Peblingesøen har nemlig kun den fine adresse til låns indtil efteråret. Så skal Baldur hjem igen til Ravnsby Bakke, en mark på det nordlige Lolland med udsigt til Smålandshavet. Her er han den første af i alt 12 lignende stenstøtter, der sammen skal danne kunstværket Dodekalitten.

dodekalitten_2_.jpg

Med klare referencer til både Stonehenge og Påskeøerne får stenansigtet med den skaldede isse og det brede kæbeparti hvert år selskab af endnu ét af slagsen, indtil de alle 12 står i en cirkel og udgør Danmarks største stenskulptur på 700 tons – som tilmed spiller specialkomponeret musik fra et indbygget lydanlæg.

Den første tolvtedel af Dodekalitten (som eftersigende er græsk for "tolvstenen") er hugget ud af sort, svensk diabas-granit af Thomas Kadziola. Den elektroakustike lydside skabes af komponist Gunner Møller Pedersen. Og kunstprojektet er udstyret med en hidtil ukendt mytologi om Lolerne, et demokratisk og syngende folk, der 5.000 år før vor tidsregning kom til Lolland og gav øen sit navn.

Jo jo, den er god nok. Se selv meget mere på dodekalit.dk

dodekalitten_3.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling