pixel

Tell Me on a Sunday

  • Det Ny Teater
  • 5.04

Fakta

MUSICAL-SHOW
30. april – 9. maj 2014

Det Ny Teater, Sceneriet

”I Knew Before!” Med ultimativ klang og skarphed rammer Louise Fribo højdepunktet i musicalhittet ’Take That Look off Your Face’ – og giver nyt liv til Andrew Lloyd Webbers one woman-show ‘Tell Me on a Sunday’.

Som New York har off-Broadway, har Det Ny Teater deres konceptshows Det Ny Off, og her er sang og musik i fokus uden stort anlagt dramatik, scenografi og lignende udstyr. Til gengæld foregår det på anneksscenen Sceneriet, der på sekundet sætter stemningen for det intime og magiske.

‘Tell Me on a Sunday’ egner sig især godt til konceptet, da musicalen oprindeligt er et show med kun en kvindelig performer. Og når performeren er Danmarks bedste musicalstemme, så kan det ikke blive meget bedre. Indenfor konceptet, i hvert fald.

Det er også en sjælden chance for at se og høre Louise Fribo, der arbejder meget i udlandet – hun har eksempelvis været verden rundt med John Malkovich i operaforestillingen ’The Infernal Comedy’. Fribos sopranstemme leverede sidste sæsons ypperste musical-arie med ’Kærligheden ser’ som Christine i ’Love Never Dies’, og hun fortolker det mere poppede og jazzede til lige stor perfektion.

Christian Berg (der agerede Christines mand i førnævnte) står for de enkle, men velfungerende musikalske arrangementer – som i konceptets første show ‘Songs for a New World’ – og fylder scenerummet med klaver, bas, cello, fløjter, saxofon og (træ)trommer sammen med Jesper Thorn og Pelle Fridell. De leverer indimellem også lidt afdæmpet flirt med Fribos kærlighedshungrende hovedfigur.

Det sprudler mest, når Fribo slanger sig på flygelet og synger om filmproducer-kæresten ’Sheldon Bloom’, som hun vil gøre alt for og ”…be the perfect little lady for you.” Og når hun jazzer ironisk med solbriller og rød telefon over Beverly Hills’ ”I’ll call you back, have a nice day”-attitude. Det er en affære, der ender således: ”Exit, print it - Exit, goodbye - You'll find someone else at a cinema - Near you! - I've seen this movie and I hated it before - Fade out, exit, cut!”

Fribos formidling – fra skarp sarkasme til blid sensibilitet – får det bedste frem i teksterne skrevet af Don Black. Særligt bid har ’Let Me Finish’ og ‘Married Man’, mest rørende er ’The Last Man in My Life’, og selvom titelnummeret og ’Take That Look off Your Face’ er de største hits, husker man allermest den bittersøde og humoristiske ’It’s not the End of the World’ i flere reprise-varianter.

Det Ny Teater er kendt for flotte, smukke og vilde udsmykninger i deres forestillinger, og det er en stor kontrast til Det Ny Off. Så modigt at insistere på enkelheden, når den store rekvisitkasse ligger lige for. Det føles dog mere som en lille times koncert end teater, men man er godt tilfreds og taknemmelig for dette lille show, som ellers ikke ville få sceneplads i København. Og Louise Fribo kan i den grad bære det!

Mest læste

seneste
scene

Hammer
4.02

Operaen
Maria
4.02

CPH Stage
Aquasonic
5.04

CPH Stage
Peeping Tom-Triptych
6

Østre Gasværk
The World of John Neumeier
6

Tivolis Koncertsal

seneste
film

Cinema Made in Italy 2024
4.02

Grand Teatret
Wicked Little Letters
3

Thea Sharrock
Challengers
4.02

Luca Guadagnino
Civil War
4.02

Alex Garland
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling