pixel

Thor: The Dark World

  • Alan Taylor
  • 4.02

Fakta

ACTION
Premiere 31. oktober

Hammeren knuser endnu engang, så selvom superheltekvoten måske er ved at være brugt er ‘Thor: The Dark World’ alligevel et kig værd. Marvel-universet udbygges, og der leveres et virkelighedsnært og stærkt underholdende tæskeshow med god humor og dybde. Det går dog lige hurtigt nok og for mange karakterer tager pusten af den gyldne gud.

For længe siden blev mørkelvernes plan om at slukke alt lys i Universet forpurret af guderne fra Asgård, og de blev tilintetgjort. Og dog: Efter årtusinders dvale kaster elverne sig tilbage i kampen for at gøre arbejdet færdigt. Det er nu op til Thor (Chris Hemsworth), Loki (Tom Hiddleston) og de andre at stoppe skurken og hans krigere, inden mørket sænker sig over De Ni Riger for evigt.

Alan Taylor er den garvede instruktør, som har instrueret en lang række tv-serier, blandt andet ’Game of Thrones’ og ’Mad Men’, og altså en fyr som er vant til at springe ind fra sidelinjen og få tingene til at spille sammen. Det gør han også her.

’Thor: The Dark World’ er ikke en forkølet efterfølger til en halvfjollet superheltefilm. Faktisk formår den at underholde og fange noget bedre end sin forgænger. Især takket være ‘The Avengers’ har vi fået en større forståelse for Marvel-universet og dets helte. Der bliver nemlig refereret på tværs af de tidligere film, og det får denne film til at føles som en del af noget større.

Det mærkes tydeligt, at hovedpersonerne er gået dybere ind i deres roller, og de leverer generelt overbevisende. Men der er ganske enkelt for mange bolde i luften. Det føles, som om der er flere biroller end statister, og det går ud over overblikket.

Med et noget oppustet budget på 200 millioner dollars er der selvfølgelig også plads til gigantiske CGI-effekter og kampe. Desværre ødelægger 3D-teknologien flowet, og scenerne mister skarphed i sådan en grad at det kan føles som at se et gammelt VHS-bånd. Men er man fan af tegneserien, er det nok ikke noget at klage over.

kommentarer

seneste
film

Krudttønden
4.02

Ole Christian Madsen
The Gentlemen
4.02

Guy Ritchie
Aretha Franklin-Amazing Grace
5.04

Sydney Pollack, Alan Elliott
Parasite
5.04

Bong Joon Ho
Psykosia
3

Marie Grathø

seneste
scene