pixel

The Avengers

  • Joss Whedon
  • 4.02

Fakta

ACTION
Premiere 26. april

Der følger et vist forventningspres med at bruge fem superhelte-blockbusters på at bygge op til en sjette af slagsen. Men uden at kulminationen kulminerer i nye standarder for genren, har det været værd at vente på sammenføringen af Iron Man (Robert Downey Jr.), Hulk (Mark Ruffalo), Thor (Chris Hemsworth) og Captain America (Chris Evans) i den brogede superhelte-supergruppe The Avengers.

Munter, toptrimmet og actionpacked er 'The Avengers' det herligste indslag i heltefabrikken Marvels superstorsatsning siden det gik løs med den første 'Iron Man' i 2008. Med de heltemodige fastelavnsfreaks og deres selvstændige (men sammenvævede) forhistorier på plads, kan de nu uden protester bungee jumpe ind og ud af nye tilspidsede situationer, mens de driller og banker hinanden, så det er en lyst. Og i sidste ende naturligvis samarbejder i fælles front for at forhindre den frie verden i at blive udfriet for frihed.

Både skrivepen og taktstok er overladt til tvserie-manden og fanboy-favoritten Joss Whedon ('Buffy' og 'Firefly'), og han balancerer overbevisende skærmtid, oneliners og bedrifter mellem de fire superegoer, der er vant til at have det hele for sig selv. Og giver tilmed relativ god plads til de to sidste medspillere på holdet, supersnigmorderspionerne Black Widow (Scarlett Johansson) og Hawkeye (Jeremy Renner), samt direktøren for det hele Nick Fury (Samuel L. Jackson).

Whedon er til gengæld ikke ude på noget med handlingen, men fortsætter forløbernes tradition for at skylle nærperfekt casting og ophavstro stemning ned med temmelig tynde historier. Grundplottet og den slaviske struktur er efter fuldstændig den sædvanlige ABC, og selvom superskurken (Tom Hiddleston) er udsøgt udspekuleret, virker truslen ikke værre end det, d'herrer plejer at klare solo. Eller som et pensioneret slagskib klarede i 'Battleship'.

Derfor er det de veloplagte scener, hvor allstars-teamet internt tvekæmper, skændes, joker og bonder, der gør forskellen – ikke mindst de to genier inde i Jernmanden og Hulken råhygger sig i laboratoriet.

Eneste nye ansigt Mark Ruffalo er den tredje og klart bedste Bruce Banner/Hulk på et årti, og Den Grønne Vrede får i det hele taget en suveræn revanche oven på sine egne lunkne film. Det er ham, der smash'er den ellers smågeneriske finale på finalen hjem.

Mest læste

seneste
film

Cinema Made in Italy 2024
4.02

Grand Teatret
Wicked Little Letters
3

Thea Sharrock
Challengers
4.02

Luca Guadagnino
Civil War
4.02

Alex Garland
Hammarskjöld
4.02

Per Fly
Abigail
4.02

Matt Bettinell-Olpin, Tyler Gillett

seneste
scene

Hammer
4.02

Operaen
Maria
4.02

CPH Stage
Aquasonic
5.04

CPH Stage
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling