pixel

Tivolis madhal starter blødt på hjørnet

Der er serveret i Tivoli Food Hall i forlystelseshavens nye bugtende glashjørne – snart åbner også de store restauranter, luksushotellet og tagterrassen.

tivoli food hall madmarked

En spansk sortfodsskinke står dekorativt spændt op i et stålstativ, mens gryderne damper i baggrunden. Ved siden af fortæller en herre i strålende grønne benklæder og grå hestehale ivrigt gestikulerende om delikatesserne i Tapa del Toro, tapasforretningen i Tivoli Food Hall. I Le Petit Vinbar i den anden ende af madhallen bliver man hilst på fransk, hvis man er heldig.

Kort
Tivoli Food Hall

For Københavns nyeste madmarked er åbnet med 15 stader i gadeplan af det næsten færdige, bugtende glasbyggeri Tivoli Hjørnet – forlystelseshavens største enkeltstående satsning til dato med en regning på et (uoplyst) trecifret millionbeløb.

Tivoli Food Hall giver den nye hjørnebygning ved Tivolis hovedindgang en blød start, mens de større restauranter og luksushotellet Nimb får bygget færdig på etagerne ovenover. Håndværkerne summer også stadig omkring nede ved madmarkedet, men i løbet af de første åbningsuger skulle de gerne være listet af og have efterladt sig et nyt, bredt fortov og en helt færdig facade.

Man behøver ikke entrébillet for at besøge madmarkedet, som er klar til at stille københavnernes sult alle ugens dage, hele året rundt. For meningen med det nye hjørne er at åbne Tivoli mod byen og invitere indenfor også uden for sæsonen (eller rettere, sæsonerne).

Når alle tre etager, og ikke mindst tagterrassen med den spektakulære udsigt, står fuldendt, vender Magasinet KBH naturligvis tilbage og kigger nærmere på helheden, men i første omgang gælder det madhallen.

Urban nydelighed

Glødepærer, lyst træ, klinker og stål går igen i de forskellige madstader. Det hvidmalede loft og det lyse trægulv holder sammen på det hele. Der er smagfuldt og gennemført, og man fornemmer, at der er gjort mere ud af indretningen på denne nydelige adresse end med både Papirøens rå rammer og WestMarkets meget individuelle og uens boder.

I stilen minder Tivoli Food Hall mest om Torvehallerne, måske en anelse mere urbant. Og mere lavloftet, men så er der lækkert lysindfald fra to sider og udsigt henholdsvis ind til Tivoli og ud til Bernstoffsgades travlhed.

De 15 stader er nøje udvalgt for at bekræfte Københavns halvnye ry som gastronomisk sværvægter i verdensklasse. De fleste boder vil være velkendte for madglade københavnere: Brødflov, Cocks’n’Cows, Letz Sushi, Riccos og Hallernes Smørrebrød. Kun Zócalo fra Stockholm, som serverer San Francisco-inspireret mexicansk mad, er helt ny i byen.

Bornholmsk grill og hurtige skamler

BobbaBella (bornholmsk for troldebørn) er Michelin-restauranten Kadeaus første grillbar. Og som i ethvert madetablissement med respekt for sig selv i disse tider kan man selvfølgelig også få gourmet-toast i food hall’en, hos The Bird & Kissmeyer.

Retreat i hjørnet tættest på Hovedbanegården sælger sund fast food – oplagt for helseorienterede togrejsende fra den anden side af gaden – og i den modsatte ende, ned mod Vesterbrogade, kan man hænge i baren og betragte det travle rend af københavnere og turister gennem det store vindue ud mod Bernstorffsgade. Ifølge Tivoli går mere end 400.000 mennesker forbi Tivoli Hjørnet hver dag, og selvom det lyder lige lovlig højt sat, så er der i hvert fald rig mulighed for people watching.

På havesiden agerer et lille terrasseanlæg med træer og vedbend hyggeligt hegn mod Tivoli og de betalende gæster. Her kan man kigge op på Nimb Hotels fremspringende altaner med plantekasser, hvor det er tanken, at det skal vælte ud over facaden med pink bougainvillea. Det kunne gartneren ikke lige klare på denne årstid, så foreløbig er der plantet noget akutgrønt, der kan modstå den danske vinter.

Møblerne i gårdhaven er i genbrugt teaktræ, og finder du taburetterne lidt ukomfortable, er det faktisk bevidst – her er det fast dining og ikke meningen, man skal slå sig ned i timevis.

Sticks og pool på taget

I Tivoli Hjørnet mellem madmarkedet og det udbyggede hotel ligger et Illums Bolighus, og Skandinaviens største kaffekæde Espresso House har fået selve hjørnet af Bernstorffsgade og Vesterbrogade.

Oven over madmarkedet åbner i december det italienske madimperium Vapiano i to etager og med serveringsterrasse ind mod Tivoli.

Og også inden jul åbner tagterrassen for folket. Øverst oppe har Sticks’n’Sushi scoret den imponerende, småskizofrene udsigt over henholdsvis forlystelseshave og storby. Størstedelen af taget bliver til udeservering, mens en hæk kommer til at grænse af ind mod Nimb Hotels gæster og rooftop-pool.

Se også fotoserien: Smugkig fra Tivolis nye kæmpeterrasse

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling