pixel

Tobias Dybvad: Levemand

  • Falkoner Salen
  • premiere 14. maj 2022
  • 3

Tobias Dybvad-Levemand

Fakta

COMEDY SHOW

Turne, set i Falkoner Salen

26.februar - 11. juni 2022

Dyb ville jeg bestemt ikke kalde det, eller ham. Men måske noget med vad, for i sit fjerde comedy show vader Tobias Dybvad rundt i sine forældres vadested om forudsigelser, bekymringer og træthed. Først til sidst letter showets levemand - sjovt, vovet og endda ganske rørende.

Dybvad fik ideen til showet især fra morens mange bekymringer om hvad der kan ske, hvis man gør det ene eller det andet. Eksempelvis da han skulle lave sit første stand up. Eller der er for lidt eller for mange kartofler til middag, et dilemma faren skabte når han spurgte hvor mange kartofler lille Tobias kunne spise. 

Så nu vil han være levemand og dyrke det positive, modsat hans opvækst. Og dermed får den anden motivation mindre tid og ord: Døden. Først en rodet fortælling om P3-programmet, hvor værterne er for unge til at fatte noget om temaet død. Og så meget hurtige linjer om den 16-årige kræftsyge søster. 

Når man konfronteres med død, griber man efter håb, siger han, men der går lang tid før han når frem til det livsbekræftende. En længere fortælling om hans ludomani er ganske underholdende, og det mærkes at der er noget på spil, når han indrømmer hvordan han oplever rush både ved vind og tab. Men det uddybes ikke, og heller ikke hvordan han kom ud af det. 

Han siger det selv: "jeg elsker det dumme.." og "jeg brokker mig over andre der brokker sig." Det er ikke så originalt og det bliver for meget suppedas med de mange call backs. Dybvad ved hvad hans mange fans vil have, og det leverer Dybvad. Dumt eller ej, så er han charmerende med en drenget attitude, som den søde, indimellem lavmeldte stemme også understøtter. 

I min frustration over manglende grin kunne jeg ytre en del kritiske vendinger og sprogfilosofi om en tilbagevende replik, der fra start er rimelig uskyldig, da den personlige historie er fra baby-land, men ved gentagelser får en noget anden klang og association. Et ordvalg, der sætter et dårligt udgangspunkt for mig, og med alt for mange call backs, der bliver ved med at sætte publikum tilbage i den stemning. For andre er det åbenbart herresjovt - men det ville det nok ikke være hvis det var deres køn, der var fuld af lort.  

Han afslutter showet med en video tilegnet sin søster. I Spaniens sol og varme gennemgår han et faldskærmsudspring-forløb, hvor han letter, satser og springer rammerne for det forudgående vadeshow. Det er en fantastisk afslutning fuld af livsenergi og håb.. bare super-ærgerligt at han skal lave endnu et call back til førnævnte møgreplik. Er det virkelig det fansene vil ha’? Vade, vade..

Mest læste

seneste
scene

Dance Ballerina Dance
4.02

Falkonersalen
The Dante Project
4.02

Det Kongelige Teater
Leaning Tree
5.04

Skuespilhuset
Tryllefløjten
4.02

Operaen
Til Ungdommen
3

Aveny-T

seneste
film

Sparta
5.04

Ulrich Seidl
Napoleon
4.02

Ridley Scott
Priscilla
4.02

Sofia Coppola
The Killer
4.02

David Fincher
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling