pixel

Thomas Warberg: Et storslået menneske

  • Bremen
  • premiere 13. august 2021
  • 4.02

Thomas Warberg-Et storslået menneske

Fakta

COMEDY SHOW

13. – 26. august 2021

Bremen, samt turne til 17.december 2021

At leve op til showtitlen er bestemt ikke nemt. For storslået stand up’er er ikke nødvendigvis lig med storslået menneske. Det ved Thomas Warberg, og har en ekstra kringlet pointe oveni til sidst.

I sidste show var der opgør med det perfekte liv, og dette show synes som en naturlig efternøler. For med corona har vi mærket vores menneskelighed, forhåbentlig styrket og modnet, men også udstillet gennem frygt og sårbarhed. Hysteri, panik, irrationalitet og idioti er andre knapper, der er trykket i bund – som Warberg trækker paralleller til. 

Rammen er ’Aftenshowet’, hvor han som gæst kommer på dybt vand med den sønderjyske genforening og en sønderknust gravid kvinde. Det første har han intet at sige om, det sidste alt for meget. Og det er bare ikke alt man kan sige på tv – endnu mere ovenpå corona, hvor folk er vant til at se alt på skærm, og efterfølgende kommentere/debattere online. 

Samtidig er der et andet dilemma, for kameramanden i studiet er en gammel skoleven, eller rettere ham den coole, idioten man hader, ham der scorede alle pigerne med mere. Så Warberg vil bare så gerne imponere ham, få ham til at grine.. men alle de fede jokes egner sig bare ikke til tv. 

Der er semi-kæk (grænseoverskridende) sønderjyske baggrundshumor, som får et par call-backs for meget; en heftig begravelsessang; en forrygende toiletfrustration om hund/kat-identifikation. Lidt klimakrise og madspild, som mangler lidt (personlig) relevans i forhold til titlen. Men sjovest er de to længere fortællinger om fuldskab og kondom. Helt uden sammenfald, for det kan man sagtens selv forestille sig. 

Warberg har været alkoholfri i 10 år, så til fest er det altid ham, der kan huske de andres fuldeflip, såsom når de fortæller hemmeligheder, som de ikke kan huske noget om bagefter. En af dem får et (forventeligt) efterspil, hvor han nok genovervejer sin replik ”jeg fortæller min kæreste alt.”

I sit storsind vil han så lade kæresten slippe for alverdens bivirkninger af p-piller, og ”tager den på mandekroppen nu.” Han er ikke helt tilfreds med den manglende begejstring fra publikum, men vi ved jo alle at det betyder kondom – og hvem er glad for det? Det er mavekrampe-sjovt at se historierne udfolde sig med Warbergs fantastiske udtryk – stemme, ansigt, krop kørt op og ned som… ja, den bedste gummi!

For Warberg har virkelig et fantastisk gummifjæs, det ene øjeblik helt blødt og barnligt, det næste forvredet, forbandet, forvildet. Ligeledes en medrivende energi og komik i kropssproget, der ofte giver liv til flere karakterer og dermed udvider til slapstick. Med entusiasme og umiddelbarhed, samt en menneskelighed, der redder noget af det slappe spas. Eksempelvis er corona-historierne ganske oplagte, mere konstaterende end debatterende, så dermed bevist pointe om at ”det handler mere om at sige noget, end at sige noget klogt.” 

Som den ordkværulant han kan være, kunne han sikkert rante over ”storslået” i vældige vinkler, men her slutter det helt overraskende et andet sted. Og det giver nok de fleste nogle krøllede eftertanker… om at være storslået eller ej. 

Mest læste

seneste
scene

Aida
4.02

Opera Hedeland
Hamlet-Prince of Denmark
5.04

Hamletscenen
Cirkus Summarum
5.04

Cirkus Summarum
Museum for fremtiden
5.04

Sort/Hvid
Manualen
5.04

Operaen
Jan Gintberg-Død eller leende
5.04

Falkoner Salen

seneste
film

Bullet Train
4.02

David Leitch
Murina
4.02

Antoneta Alamat Kusijanovic
Natten har øjne
4.02

Gabriel Bier Gislason
Elvis
5.04

Baz Luhrmann
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling