pixel

Købmagergades belægning flopper for hjemvendt FC København-stjerne

Vi bad Mathias 'Zanka' Jørgensen udpege det bedste og det værste i København

Zanka Jørgensen

Tilbage i 2012 forlod han FC København for at tage til Eindhoven i Holland og spille for fodboldklubben PSV.

I 2014 var han dog tilbage i København igen — men i 2017 gik turen så til Premier League og nyoprykkede Huddersfield Town, lidt øst for Manchester. 

Efter en tur forbi både Tyskland og Tyrkiet vender Mathias 'Zanka' Jørgensen dog nu igen tilbage til både by og klub — og i den forbindelse vender vi tilbage til vores københavner-interview med forsvarsspilleren, der også står noteret for 30 landskampe. 

Hvad vil 'Zanka' Jørgensen være mest og mindst glad for at vende tilbage til?

(først udgivet 29. februar 2012)

TOP: København om sommeren

Jeg elsker at vade rundt i København om sommeren: Kongens Have, området omkring Søerne, Nansensgade-kvarteret og så videre.

Jeg har ikke nogen fast rute, men når man er født og opvokset i København, som jeg er, så kender man jo byen som sin egen baglomme og går derhen, hvor man lyster – bare det at gå rundt i byen, når solen skinner, hvilket den desværre ikke gør så lang tid ad gangen.

Men når solen endelig er der, må man sige, at folk virkelig nyder det. Selv på en februardag som i dag, hvor det kun er 10 grader, sidder alle nærmest udenfor med solbriller på.

TOP: Krogs Fiskerestaurant på Gammel Strand

Maden på Krogs Fiskerestaurant er uovertruffen. Det er en af mine absolutte yndlingsrestauranter i København.

Deres mad, som kun består af fiskeretter, er heller ikke så fed, så der kan jeg også sagtens få lov til at spise som professionel fodboldspiller.

TOP: Shopping-mulighederne

Jeg kan godt lide at shoppe tøj i Indre By i butikker som Norse Projects, U.S. Import, Wood Wood og Carhartt.

Umiddelbart er det mest tøj, jeg køber, men der ligger for eksempel også en rigtig lækker boligindretningsbutik på Nordre Frihavnsgade på Østerbro, der hedder Portobello. Her har jeg købt utrolig meget til min lejlighed. Det er nogle lidt tøsede ting — for eksempel nogle ting i træ. De har rigtig, rigtig mange lækre varer af god kvalitet, som man selvfølgelig også får lov til at betale for.

FLOP: Kaotisk metrobyggeri

Byggerodet og vejarbejdet omkring Metro-byggeriet er helt forfærdeligt — især inde omkring Nørreport Station. Det er noget, der irriterer én, når man skal gebærde sig rundt i København. Det er grimt og upraktisk.

FLOP: Den nye brolægning på Købmagergade

Stenene på især Købmagergade ser ikke godt ud. Jeg kan ikke rigtig beskrive dem. Jeg gider ikke engang kigge på dem. De er bare ikke pæne.

Nu går jeg dog ikke så meget ned ad Købmagergade længere. Det var mere, dengang man tog toget ind til byen, stod af på Nørreport og skulle gå den vej. I dag går jeg udenom.

FLOP: ?

Jeg kører i bil, men trafikken i København har jeg vænnet mig til. Når man har boet her længe nok, så ved man, hvor man skal køre, og hvor man ikke skal køre – og på hvilke tidspunkter. Så det kan jeg ikke rigtig hidse mig op over.

Byens størrelse har jeg heller ikke noget at udsætte på. Jeg voterer lige lidt med mine venner... (Zankas stemme forsvinder fra telefonen i ti sekunders tid og vender så tilbage).

Kan du ikke skrive, at der simpelthen ikke er tre dårlige ting ved København?

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

Den nye teknik- og miljøborgmester kunne tænke sig fremtidens Strøget som en slags ny Jægersborggade. Line Barfod viser os vej rundt i byen til sine tre topper og tre flopper.

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling