pixel

TOP+FLOP Mathias 'Zanka' Jørgensen

”Kan du ikke skrive, at der simpelthen ikke er tre dårlige ting ved København?”

kbh magasin

Fakta

Mathias 'Zanka' Jørgensen

Fodboldspiller, midterforsvarer og anfører i F.C. København, hvor han har spillet 137 kampe siden 2007.
Zanka modtog i 2008 DBUs U19-talentpris og står noteret for 6 A-landskampe.

Født i 1990 på Østerbro, hvor han har boet lige siden. Inden F. C. København spillede den 1,91 meter høje Zanka i B. 93 – en anden klub med hjemmebane på Østerbro.

Zanka er som mange af sine kolleger ivrig bruger af Twitter, hvor han fortæller om stort og småt fra sin tilværelse som professionel fodboldspiller. Du kan følge ham på twitter.com/mzanka.

Fakta

TOP+FLOP

Vælg 6 steder eller fænomener i København
3 der topper
3 der flopper

For fodboldentusiaster er det ikke fuglefløjt, men dommerfløjt, der varsler forårets komme. I den første weekend i marts vågner Superligaen fra sit månedlange vinterhi, og F. C. Københavns 21-årige anfører Mathias 'Zanka' Jørgensen ser frem til snarest at vende tilbage til sin faste plads i midterforsvaret efter en langvarig korsbåndsskade.

For den inkarnerede Østerbro-knægt bliver kampene i forårssæsonen de sidste for Byens Hold i denne omgang. For nylig skrev Zanka under på en fireårig kontrakt med den hollandske storklub PSV Eindhoven, så han må snart tage afsked med sit elskede København.

Der er dog noget, han kommer til at savne mere end andet i sin fødeby. mKBH har bedt Mathias 'Zanka' Jørgensen fortælle, hvad han synes er tre af de bedste og tre af de værste ting ved København.

TOP: København om sommeren

cafac_life_at_narrebro_photographer__morten_jerichau.jpg Jeg elsker at vade rundt i København om sommeren: Kongens Have, området omkring Søerne, Nansensgade-kvarteret og så videre.

Jeg har ikke nogen fast rute, men når man er født og opvokset i København, som jeg er, så kender man jo byen som sin egen baglomme og går derhen, hvor man lyster – bare det at gå rundt i byen, når solen skinner, hvilket den desværre ikke gør så lang tid ad gangen.

Men når solen endelig er der, må man sige, at folk virkelig nyder det. Selv på en februardag som i dag, hvor det kun er 10 grader, sidder alle nærmest udenfor med solbriller på.

TOP: Krogs Fiskerestaurant på Gammel Strand

krogsfiskerestaurant.jpg Maden på Krogs Fiskerestaurant er uovertruffen. Det er en af mine absolutte yndlingsrestauranter i København.

Deres mad, som kun består af fiskeretter, er heller ikke så fed, så der kan jeg også sagtens få lov til at spise som professionel fodboldspiller.

TOP: Shopping-mulighederne

woodwood.jpg Jeg kan godt lide at shoppe tøj i Indre By i butikker som Norse Projects, U.S. Import, Wood Wood og Carhartt.

Umiddelbart er det mest tøj, jeg køber, men der ligger for eksempel også en rigtig lækker boligindretningsbutik på Nordre Frihavnsgade på Østerbro, der hedder Portobello. Her har jeg købt utrolig meget til min lejlighed. Det er nogle lidt tøsede ting – for eksempel nogle ting i træ. De har rigtig, rigtig mange lækre varer af god kvalitet, som man selvfølgelig også får lov til at betale for.

FLOP: Kaotisk metrobyggeri

metrobyggeplads.jpg Byggerodet og vejarbejdet omkring Metro-byggeriet er helt forfærdeligt – især inde omkring Nørreport Station. Det er noget, der irriterer én, når man skal gebærde sig rundt i København. Det er grimt og upraktisk.

FLOP: Den nye brolægning på Købmagergade

kbmgade_detalje.jpg Stenene på især Købmagergade ser ikke godt ud. Jeg kan ikke rigtig beskrive dem. Jeg gider ikke engang kigge på dem. De er bare ikke pæne.

Nu går jeg dog ikke så meget ned ad Købmagergade længere. Det var mere, dengang man tog toget ind til byen, stod af på Nørreport og skulle gå den vej. I dag går jeg udenom.

FLOP: ?

iheartcph.jpg Jeg kører i bil, men trafikken i København har jeg vænnet mig til. Når man har boet her længe nok, så ved man, hvor man skal køre, og hvor man ikke skal køre – og på hvilke tidspunkter. Så det kan jeg ikke rigtig hidse mig op over.

Byens størrelse har jeg heller ikke noget at udsætte på. Jeg voterer lige lidt med mine venner... (Zankas stemme forsvinder fra telefonen i ti sekunders tid og vender så tilbage).

Kan du ikke skrive, at der simpelthen ikke er tre dårlige ting ved København?

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens liv