pixel

Two of Us

  • Filippo Meneghetti
  • premiere 23. september 2021
  • 4.02

Two of Us

Fakta

DRAMA

Originaltitel: Deux

Premiere 23. september 2021

Tomme byrum og gemmeleg mellem to unge piger på en træklædt allé, hvor den ene pige pludselig forsvinder, klip til en kærlighedsscene mellem de to kvindelige hovedroller. Det starter gådefuldt i denne sympatiske film om kærligheden mellem to kvinder i en lille fransk by. Med analysehatten på kan symbolikken i den første scene muligvis være filmens problemstilling i en nøddeskal, men der er faktisk aldrig en forklaring.

Nina (Barbara Sukowa) og Madeleine (Martine Chevallier) har været forelsket i årevis, men har holdt deres forhold hemmeligt, fordi Madeleine var gift. Officielt bor de på tværs af gangen fra hinanden, men efter Madeleines mand døde bor Nina mest hos Mado og spiller blot naboen Madame Dorn, når Mados familie er på besøg. Men væk fra verden åbner den hengivne tosomhed deres respektive døre, spiller deres yndlingsmusik og forvandler den øverste etage i deres ejendom til en enkelt forbundet kærlighedsrede.

De er begge pensionister og planen er at sælge lejlighederne og flytte sammen til Rom, hvor de i tidernes morgen mødtes og forelskede sig. Men inden da skal Madeleine springe ud for sine voksne børn, Anne (Léa Drucker) og Frédéric (Jérôme Varanfrain), men da øjeblikket er inde, får hun kolde fødder og tier. 

Da Nina lidt tilfældigt finder ud af at Mado endnu ikke har sagt sandheden, bliver hun både såret og rasende. Men Madeleine ved, at hun i sine børns øjne er en traditionel og kærlig enke, mor og bedstemor, der i mange år holdt ud i et dårligt ægteskab med en tyrannisk mand, fordi han var hendes livs kærlighed. 

Efter skænderiet med Nina får Mado et slagtilfælde. Nina må i hast fjerne sine ting fra lejligheden og flytte ind ved siden af. Hun gør alt for at være tæt på Madeleine, som er midlertidigt lammet og har mistet sin tale. Madeleines børn synes det er anstrengende at naboen bliver ved med at trænge sig på og de forsøger at holde hende væk. Men Nina bliver som besat, holder øje med alt gennem sit kighul i døren, sniger sig ind i lejligheden om natten, og går i kamp med hjemmeplejersken.

To 70-årige lesbiske kvinders kærlighed og seksualitet er sjældent noget, der vises på film og instruktør Filippo Meneghetti gør det på fineste vis og i en sådan grad at man hurtig tilgiver den spøjse indledning, der følges op af yderligere to scener, der skriger på analysehatten. 

På mange måder er ’Two of Us’ et konventionelt romantisk drama, men det bliver ikke tårevædende og sentimentalt da tragedien rammer, i stedet får vi et twist af suspense – som i en krimi hvor der hele tiden ligger et knivstikkeri og ulmer under overfladen. Det driver handlingen frem på en uventet og forfriskende måde, og sammen med fortræffelige præstationer af de to hovedrolleindehavere, er det en rigtig fin film. 

Mest læste

seneste
film

Back to Black
3

Sam Taylor-Johnson
Birthday Girl
4.02

Michael Noer
Jeanne du Barry
3

Maïwenn
Past Lives
4.02

Celine Song
Jeg er morderen!
5.04

François Ozon
Håndtering af udøde
4.02

Thea Hvistendahl

seneste
scene

Stolthed og fordom
5.04

Betty Nansen Teatret
Saul
5.04

Operaen
Koreorama nr.01
4.02

Det Kongelige Teater
Askepot - The Musical
3

Tivolis Koncertsal
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling