pixel

Unstoppable

  • Tony Scott
  • 3

Fakta

ACTION / THRILLER
Premiere 11. november

Et førerløst godstog drøner ustoppeligt gennem Pennsylvania som et kilometerlangt missil med sin last af eksplosive kemikalier.

Tøffende på direkte kollisionskurs sidder de to jernbanemænd Denzel Washington og Chris Pine (ham den unge Kaptajn Kirk fra den nye 'Star Trek') i deres lokomotiv og har rod i privaten og er bitre på hinanden – men ligner de eneste der kan afværge katastrofen.

Joh, 'Unstoppable' satser ganske fermt på helt elementær spænding. Mand mod maskine. Ingen skurke, kun idioter og arbejderklassehelte.

Lidt som i gamle dage eller en tv-film. Eller faktisk ret meget som en tv-film, bare med verdens største tv-filmbudget: Ikke for stolt til at øge indsatsen med en skoleklasse her eller en hestetrailer der, gavmild med med både logiske og logistiske friheder. Og komplet med en ”hvorfor-gjorde-de-ikke-bare-det-noget-før”-løsning (uh, var det en spoiler?).

Den gamle action-maestro Tony Scott dirigerer rutineret 3 helikoptere, 17 politibiler og et 39-vognes togset rundt i samme billede. Men han kommer aldrig ude af sin comfort zone med 'Unstoppable'. Der tilmed er hans anden film i træk med et tog i hovedrollen, hans tredje film i træk med et kontrolrum som samlingspunkt, og hans fjerde ud af de sidste fem film i træk med Denzel som trækplaster.

Mest læste

seneste
film

Meter i sekundet
4.02

Hella Joof
The Banshees of Inisherin
4.02

Martin McDonagh
Babylon
3

Damien Chazelle
Kagefabrikken
3

Christian Lollike
Decision to Leave
5.04

Park Chan-wook
I Wanna Dance with Somebody
4.02

Kasi Lemmons

seneste
scene

Farlige forbindelser
4.02

Skuespilhuset
La Traviata-O
4.02

Operaen
I am Gold
5.04

Betty Nansen Teatret
West Side Story
4.02

Operaen
close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling