Vigga Bros Bobler

  • Teatret ved Sorte Hest
  • 4.02

Fakta

MUSISK HISTORIEFORTÆLLING
6. maj - 1. juni

Teatret ved Sorte Hest

Foto: Ingrid Bugge

Kontrabassisten Ida Bach Jensen indtager scenen. Hun sætter sig til rette og hilser med en rytmisk, tung bas-gang, der fylder det lille, mørke rum som udgør Teatret ved Sorte Hest.

Birgit Løkke finder dernæst plads ved sin rytmeboks og istemmer med forsigtige beats frembragt af stærke hænder. Med stålblikke rettet mod hinanden, opstår der en form for musisk fejde mellem de to kvinder – de bekæmper ikke hinanden, men lader tonerne og rytmen finde form og retning i et storartet sammenspil. Med musikkens hjerteslag introduceres en beredt Vigga Bro.

"En ækel lugt," hvisler hun gentagne gange. Hun er en lille pige på ærinde for sin mor. Yndefuldt forkrampet fortæller hun om stanken, der herskede på Fredericia Banegård. Hvordan hun ikke fik afleveret det vigtige brev, som hun havde lovet sin mor.

Minderne er ikke lig med et kærkomment, skønt tilbageblik, men nærmere en ærlig og levende beretning om liv og død. Og de små øjeblikke som udgør lykke. Det skal ikke være kønt, men have nerve og vilje.

Vigga kalder det bobler. Det er igennem boblerne, at vi kan forstå hinanden, fortæller hun. Boblerne forstået som bevidsthed, drømme, anekdoter om fortid og forestillingen om fremtid.

Vigga bro har ikke kun tag i det skrevne ord, men i den grad også det talte: "På Vesterbro var man en del af familien, selv siddende på en bænk lukket inde i tavshed."

Med beskrivelsen af fortidens arbejderkvarter med sine ludere og lommetyve tilsat passende, upbeat underlægningsmusik og Viggas enestående røst og fysiske tilstedeværelse, udgør 'Bobler' en helt speciel oplevelse på det lille intimteater i selvsamme bydel.

Hun er 76, og som hun selv erkender "lusker døden rundt i nærområdet", hvilket også er at mærke i hendes musiske fortælling. Beskrivelsen af sorgen over sin fars død, bliver udtalt i livsbekræftende, kraftfulde vendinger, som på intet tidspunkt bliver tungt eller dystert. Med hviskende ømhed synger hun a capella, som er et velvalgt greb på netop det tidspunkt i forestillingen som omhandler en af livets store afskeder.

'Bobler' er ikke blot en historie om Vigga Bros liv og tilværelse. Bobler er en lyst til at række ud over det private rum og med kyndig erfaring og visdom tryllebinde publikum med charme og livsindsigt.

Forestillingen er ikke blot for det publikum, som har fulgt skuespillerinden siden hendes afgang fra Århus Teater, men i den grad også relevant for et yngre publikum som sætter pris på en god historie.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

seneste
scene

4.02
CPH Stage
4.02
CPH Stage
5.04
CPH Stage
4.02
CPH Stage
5.04
BLOX
4.02
Glassalen, Tivoli

seneste
film

3
Abby Kohn, Marc Silverstein
5.04
Milad Alami
5.04
Jason Reitman
4.02
Erik Poppe
close logo

Vi har brug for mindst 1.000 støttemedlemmer

Hjælp os med at nå det magiske tal – fra kun 20,-/md.