Riv slagtergårdene ned hvis I vil glemme hvor vi kommer fra

Det er respektløst overfor vores fælles københavnske historie at bulldoze de sidste rester af det gamle Vesterbro for mere glas og stål.

slagtergårdene enghavevej

Et flertal i Borgerrepræsentationen har besluttet at rive et par gamle bygninger på Enghavevej ned. Det er gamle slagtergårde fra 1860'erne med erhvervslejemål, der huser forretninger, en restaurant, musikstudier, atelier og værksteder.

Det sker, fordi politikerne gerne vil have ressourcestærke beboere ind i kommunen, og derfor så skal de gamle bygninger væk. Istedet for hylde Vesterbros industrielle fortid og værne om den sidste rest af denne, skal der bygges i glas og stål, en cykelsti skal udvides, og en af de mest trafikkerede tværgående veje i København skal have en parkeringsgarage med plads til biler til de 80+ nye lejligheder.

900 meter væk, på den gamle Carlsberg-grund, bliver der lige nu bygget flere tusinde boliger

Det er forståeligt, at der skal bygges flere boliger. Der ankommer nye tilflyttere til København hver dag, og det er svært at finde noget at bo i. Men godt 900 meter væk, på den gamle Carlsberg-grund, bliver der lige nu bygget flere tusinde boliger.

Vi der bruger området i dag vil skulle finde nye steder at udføre vores erhverv. Vi ved godt, at der måske ikke er så kønt, at det ser gammelt og lidt slidt ud, men sådan er det, når et område er blevet forsømt af udlejere de sidste 40 år – og det skal også siges, at en af disse udlejere er Københavns Kommune selv.

Vi har fået stor opbakning fra lokalbefolkningen, der igen og igen har meldt ud, at de helst så en bevarelse og istandsætning af de slidte bygninger, men dette er blevet tromlet over af de ansvarlige politikere.

Det er trist, det er respektløst overfor vores fælles københavnske historie, og det er en beslutning, som især Socialdemokraterne skal holdes til ansvar for, når der om lidt er kommunevalg.

København har en stolt historie, en arbejderhistorie, og den skal der værnes om

København er mere end Kongens Nytorv og Indre By. København har en stolt historie, en arbejderhistorie, og den skal der værnes om, ellers så glemmer vi, hvor vi kommer fra.

Lokalplanforslaget for Sundevedsgadekarreen er i høring frem til 10. august, indsend høringssvar her.

Giv din underskrift her til underskriftsindsamlingen Bevar slagtergårdene på Vesterbro.

 

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

seneste
opinion

close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.