pixel

Riv slagtergårdene ned hvis I vil glemme hvor vi kommer fra

Det er respektløst overfor vores fælles københavnske historie at bulldoze de sidste rester af det gamle Vesterbro for mere glas og stål.

slagtergårdene enghavevej

Et flertal i Borgerrepræsentationen har besluttet at rive et par gamle bygninger på Enghavevej ned. Det er gamle slagtergårde fra 1860'erne med erhvervslejemål, der huser forretninger, en restaurant, musikstudier, atelier og værksteder.

Det sker, fordi politikerne gerne vil have ressourcestærke beboere ind i kommunen, og derfor så skal de gamle bygninger væk. Istedet for hylde Vesterbros industrielle fortid og værne om den sidste rest af denne, skal der bygges i glas og stål, en cykelsti skal udvides, og en af de mest trafikkerede tværgående veje i København skal have en parkeringsgarage med plads til biler til de 80+ nye lejligheder.

900 meter væk, på den gamle Carlsberg-grund, bliver der lige nu bygget flere tusinde boliger

Det er forståeligt, at der skal bygges flere boliger. Der ankommer nye tilflyttere til København hver dag, og det er svært at finde noget at bo i. Men godt 900 meter væk, på den gamle Carlsberg-grund, bliver der lige nu bygget flere tusinde boliger.

Vi der bruger området i dag vil skulle finde nye steder at udføre vores erhverv. Vi ved godt, at der måske ikke er så kønt, at det ser gammelt og lidt slidt ud, men sådan er det, når et område er blevet forsømt af udlejere de sidste 40 år – og det skal også siges, at en af disse udlejere er Københavns Kommune selv.

Vi har fået stor opbakning fra lokalbefolkningen, der igen og igen har meldt ud, at de helst så en bevarelse og istandsætning af de slidte bygninger, men dette er blevet tromlet over af de ansvarlige politikere.

Det er trist, det er respektløst overfor vores fælles københavnske historie, og det er en beslutning, som især Socialdemokraterne skal holdes til ansvar for, når der om lidt er kommunevalg.

København har en stolt historie, en arbejderhistorie, og den skal der værnes om

København er mere end Kongens Nytorv og Indre By. København har en stolt historie, en arbejderhistorie, og den skal der værnes om, ellers så glemmer vi, hvor vi kommer fra.

Lokalplanforslaget for Sundevedsgadekarreen er i høring frem til 10. august, indsend høringssvar her.

Giv din underskrift her til underskriftsindsamlingen Bevar slagtergårdene på Vesterbro.

 

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Alle kan læse vores indhold, og sådan ser vi det helst fortsætte. Men vi er et lille foretagende, og der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive støttemedlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

seneste
opinion

close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.