pixel

Når Enghave­parken åbner igen kan den holde på vandet

Vesterbros bedagede park bliver revitaliseret og genopfundet som gigantisk forhalingsbassin.

enghaveparken springvandspark

Vesterbros eneste rigtige park lukkede inden sommerferien. Og bydelen kommer til at undvære Enghaveparken i næsten halvandet år, for den forventes ikke at åbne igen før sidst på efteråret 2019.

Kort
Enghaveparken

Den gode nyhed er så til gengæld, at Enghaveparken vender tilbage i en renoveret og moderniseret udgave, der  samtidig er med til at skybrudsikre hele nabolaget. For parken indrettes til at kunne holde på regnvandet efter kraftige regnskyl, fremfor at det fylder kloakkerne op og oversvømmer byens kældre.

Fremtidens Enghaveparken skal være sjovere og rarere at opholde sig i i almindeligt tørvejr, men for også at kunne opsamle op mod 24.000 kubikmeter vand under skybrud, sænkes flere af områderne i parken.

Boldbanen graves for eksempel ned i tre meters dybde, hvilket udnyttes til at skabe et trappeanlæg rundt om banen, hvor man kan sidde og hænge ud, når solen skinner.

Søen gøres også dybere og får selskab af en springvandslegeplads. Og så anlægges der et dige om hele parken, som sikrer, at regnvandet holdes tilbage, men som til daglig også kan leges på og bruges som siddemøbel.

Ved hovedindgangen mod Enghavevej trækkes diget ind i parken til en slags foyer, hvor Arne Jacobsens to pavilloner, der forsvandt i 1970'erne, genopføres efter originaltegningerne.

Desuden fornyes rosenhaven og staudehaven, for at øge trygheden bliver belysningen opgraderet, og ikke mindst indrettes pladsen foran musikpavillonen til permanent skøjtebane i vintermånederne.

Københavns Kommunes forvandling af Enghaveparken til et gigantisk forhalingsbassin er designet af Tredje Natur, der er kendt for at specialisere sig i mødet mellem bæredygtig arkitektur og klimasikrende natur. I København har Tredje Natur for eksempel også lagt masterplanen for det kvarterstore klimatilpasnings-eksperimentarium Klimakvarter Østerbro.

 

 

 

 

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.

seneste
byens rum