pixel

Nu forsvinder Slagtergårdene og bliver til Toves Gaard

Fremtiden på det omstridte stykke af Enghavevej er sat til salg for op til 10 millioner per bolig.

toves gaard baggård
Over sommeren er baggårdens kulturhistoriske miljø af små værksteder blevet ryddet, og nu er nedrivningsmaskinerne gået igang med at æde af selve den over 150 år gamle huslænge langs Enghavevej.
 
Kort
Toves Gaard

Slagtergårdene, også kaldet det sidste originale stykke Vesterbro, vil være helt forsvundet inden jul. 

Erstatningen bliver et moderne boligbyggeri, der med en vis ironi har fået det nostalgiske navn Toves Gaard, opkaldt efter nabolagets store arbejderklasseheltinde Tove Ditlevsen.

"Unik placering i hjertet af Københavns gamle og legendariske brokvarter," lyder det uden at blinke i salgsmaterialet for de op til 10 mio. kroner dyre lejligheder, der har overvundet flere fredningssager, hundredevis af høringsindsigelser og tusindvis af protestunderskrifter på vejen.

Læs mere om nedslidte Slagtergårdene og de forgæves redningsforsøg

På hver sin side af baggården vil de knap 100 nye boliger fordele sig på to femetagers blokke, der fremover lukker hullerne i karréen både på Enghavevej og i Sundevedsgade. Med i købet er nemlig røget hele virvaret af barak- og basarbygninger ved siden af og omkring Slagtergårdene, foruden en tom grund brugt til parkeringsplads.

Kun skallen af et enkelt baghus samt én af de to gamle skorstene i gården vil stå tilbage.

Rækkehuse i gården

I den kommende strømlinede og ubrudte randbebyggelse, der loves opført "med respekt for den identitet og historie, der lever i området," har lejlighederne fra 2 til 5 værelser og prisskilte, der starter ved 3,3 mio. kroner.

Dertil kommer i gården tre rækkehuse med egen lille have. De indrettes i det bevarede baghus, kaldet Hollænderhuset, som under udgravningen til en parkeringskælder pilles ned for siden at blive genopført. Her koster det mellem mellem 9 og 10 mio. kroner at flytte ind, ligesom i de dyreste af lejlighederne, der i øjeblikket er til salg i Toves Gaard.

Bag hele Toves Gaard-projektet står Ejendomsselskabet Enghaven med samme ejer som motorcykel-importøren C. Reinhardt, der gennem mange år solgte Suzukier fra Slagtergårdenes nu også nedrevne nabobygninger.

Se også den alternative vision om istedet at bevare og bygge videre på Slagtergårdene, der under debatten blev præsenteret her på Magasinet KBH

Emner

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling