pixel

Havmanden lyser igen

kbh magasin

Københavns eneste undervandsskulptur gør nu på ny Slotsholmskanalen eventyrlig efter solnedgang. Næsten tre års mørklægning er forbi med nye vandtætte projektører på Agnete og Havmanden.

Den halvhemmelige aftenattraktion ved hjørnet af Højbro Plads blev givet til byen i 1992 af foto­graf og bil­led­hug­ger Suste Bon­nén. Bronzeskulpturgruppen under vandet er inspireret af den gamle danske folkevise af samme navn, og udgøres af den forladte havmand og hans syv små sønner, efter at Agnete har fået nok af livet på havets dyb.

20 års fredfyldt længsel på kanalbunden blev det til for den enlige far, inden metrobyggeriet på Gammel Strand kom, lyset gik ud og et par af drengebørnene tilmed blev sejlet ned. Så fulgte tre vintres mørke og tøven fra Københavns Kommune, inden figurerne efter en kort tur på land nu endelig er tilbage i deres rette element – repareret, renset for alger og med nye lamper. 175.000 kroner skulle det koste.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

Industri og erhverv rykker ud af Valby, og flere nye boligområder ser dagens lys. Særligt Valby Syd bliver forandret i de kommende år.

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens rum