Plads til Anker Jørgensen i Sydhavnen

Statsministeren fra Borgbjergsvej lægger navn til en plads ved Borgbjergsvej – og en statue kan snart følge efter.

den røde plads sydhavn

Tidligere statsminister Anker Jørgensen er stadig den københavnske sydhavns mest navnkundige beboer gennem tiden. I begge sine perioder som regeringsleder, 1972-1973 og 1975-1982, blev socialdemokraten boende på 3. sal i boligkarréen på Borgbjergsvej i arbejderkvarteret, hvilket om noget var med til at cementere hans image som en mand af folket.

At han nu får opkaldt en plads efter sig i Kbh SV er derfor også en af mest oplagte vejnavnenyheder i byen, siden Rådhuspladsen blev døbt.

Kort
Anker Jørgensens Plads

Anker Jørgensens Plads kommer endda ved Borgbjergsvej, nærmere bestemt hvor den møder Gustav Bangs Gade i en hidtil navnløs pladsdannelse belagt med røde teglsten i sildebensmønster.

Den røde plads ligger halvvejs mellem Sydhavnsgade og Mozarts Plads midt i de såkaldte Frederiksholm-karréer, hvor mange af gaderne i forvejen har navne efter politiske personligheder fra arbejderbevægelsen – foruden (Frederik) Borgbjergsvej og Gustav Bangs Vej blandt andet også Louis Pios Gade, Peter Sabroes Gade og Borgmester Christiansens Gade, hvor Anker Jørgensen ligeledes har boet.

På pladsen ligger Kvartershuset, som er de omkringliggende boligafdelingers aktive beboerhus. Og netop Kvartershuset har sammen med LO Hovedstaden startet en indsamling til en statue af Anker Jørgensen. Den skal i så fald udføres af Nana Drewes Brøndum og stå ved Kvartershusets nyrenoverede gavl og adgangstrappe – halvdelen af de ønskede 700.000 kroner er allerede indsamlet, interesserede kan spytte i kassen her.

Anker Jørgensen døde 93 år gammel i marts 2016. Vejnavnenævnet i Københavns Kommune opkalder kun efter personer, der har været afdøde i mindst et år, og har indstillet Anker Jørgensens Plads i Sydhavn til at blive officiel pr. 1. oktober 2017.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.
tegnestuevision
København
Stormflodssikring, infrastruktur og byudvikling tænkt sammen til den manglende brik i et sammenbundet København.

seneste
byens liv

close logo

Vi har brug for mindst 1.000 støttemedlemmer

Hjælp os med at nå det magiske tal – fra kun 20,-/md.