pixel

Askepot

  • Pantomimeteatret, Tivoli
  • premiere 13. juni 2020
  • 4.02

Askepot

Fakta

BALLET

Repremiere 13. juni – 15. august 2020

Pantomimeteatret, Tivoli

Det bliver de mindre udendørsforestillingernes sommer! Efter nedlukning, et nyt vokabular bestående af smittekæder og-spredning med mere er en lukket teatersal med fremmede mennesker det sidste mange har lyst til. 

Derfor er repremieren på balletten ’Askepot’ på alle måder en anbefalelsesværdig forestilling; en helt igennem blid start på det pulserende kulturliv. ’Askepot’ finder nemlig sted på Pantomimeteatret i Tivoli. Den smukke påfuglescene, man møder lige i nærheden af Tivolis hovedindgangen, må være en af de smukkeste rammer for en forestilling, man kan ønske sig. Vejret skal selvfølgelig være med – vi var heldige, det holdt lige netop tørt, og på bænke og strandstole havde stort set alle målgrupper sat sig til rette. De gråhårede, de helt små og alle dem imellem.

’Askepot’ er mildest talt en klassiker, og handlingen var såmænd helt som den plejer. Den mest markante forskel fra en klassisk ballet er musikken, som Oh Land har komponeret. Det fungerer rigtig godt, og skabte et drømmende, poppet univers, som passer fremragende til fortællingen. Kostumerne elskede jeg: som en slags Stine Goya møder 1980'erne stod de ud i deres farvestrålende og legende udtryk. Fortællingen har benyttet sig af hjælpende fugle ligesom i Disney-klassikeren, her tre mandlige dansere klædt i blåt fra top til tå med næb på panden. De var sjove, meget sjove endda. 

Dronningen havde skabt scenografien, ligesom hun har gjort det på Pantomimeteatret mange gange før. Bedst var testellet udskåret i pap i forholdsmæssig gigantisk størrelse. Askepot piskede rundt med en tekande på størrelse med sin overkrop og de onde stedsøstre stod med tekopper dobbelt så store som deres hænder. Overdrivelsen var morsom og ret fin. 

’Askepot’ på Pantomimeteatret er en let forfriskning for alle (den varer 30 minutter). Til dem, der ikke har tålmodighed til en lang aften i teatret; og dem, der selv drømmer om en karriere inden for balletten – der er rig mulighed for at danse med på plænen som adskillige yndige børn gjorde. 

Det er også en glimrende introduktion til ballet, hvis man ikke er velbevandret i genren. Forventer man en lang aften med endeløse soloer bliver man skuffet. ’Askepot’ er tilpasset Pantomimeteatret, et flor af farver udgør scenen og dem derpå. Let og svævende, en helt passende måde at skyde sommerens lune aftener igang. 

Mest læste

kommentarer

seneste
scene

En historie om vold
5.04

Aveny-T
Mens vi venter på Godot
5.04

Teatret ved Sorte Hest
Come Fly Away
6

Det Kongelige Teater
Brøgger
5.04

Republique
Reflections on Bowie
5.04

Prøvehallen

seneste
film

Druk
5.04

Thomas Vinterberg
Antebellum
4.02

Gerard Bush, Christopher Renz
The King of Staten Island
5.04

Judd Apatow