pixel

Pengemaskine smidt på porten

Den "larmende" og gebyr-dyre hæveautomat, der pludselig dukkede op midt på Strøget, er endelig blevet fjernet.

atm bremerholm euronet

ATM HERE” annoncerede store typer på den fritstående, blå-gule hæveautomat, der sidste år blev stillet op lige hvor Strøget møder Bremerholm og tog sig rigtig godt betalt for sine tjenester, mens forbudsklistermærker opfordrede til at holde blokerende cykler langt væk.

Så fritstående, blå-gul og visuelt larmende i bybilledet, at Magasinet KBH stillede sig selv og derefter Københavns Kommune spørgsmålet: Må den det?

Svaret var nej, og nu er den opmærksomhedssøgende pengemaskine fra Euronet så endelig blevet fjernet fra den prominente strøg-adresse mellem cafébordene på det lille torv foran Magasin.

Efter Magasinet KBH tippede kommunen i efteråret, søgte Euronet om en såkaldt lovliggørelse af hæveautomaten, men i marts gav Københavns Kommune afslag på ansøgningen. For selvom pladsen er et privatejet areal, skal den vedligeholdes som en plads, der understøtter Bremerholms funktion som et levende byrum, og det har forvaltningen vurderet, at en stor hæveautomat ikke gør.

"Pengeautomaten skønnes at være i vejen for de aktiviteter, der tilstræbes i området, idet torvehandel kræver plads og fleksibel indretning, hvilket en fastmonteret automat ikke bidrager til," skriver kommunen blandt andet i afslaget, hvor det også slås fast at:

"Det er vores opfattelse, at pengeautomater bedst integreres i bygningsfacader og ikke er en del af byrumsinventaret."

Euronet har ifølge Magasinet KBH's oplysninger valgt ikke at klage over afgørelsen.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • København
Turistfælde: Man kan ikke bare stille blå-gule, gebyrkrævende hæveautomater op midt på Strøget.

relaterede
visioner

tegnestuevision
Valby
Et indendørs mødested for både voksne og børn — dét mangler i mange af Københavns bydele, mener SquareOne Arkitekter.

seneste
byens liv