pixel

Mere plads til at bade i havnen på Refshaleøen

Badezonen i Søndre Refshale Bassin udvides, samtidig med at endnu en badezone er på vej ved den nærliggende restaurant, La Banchina.

luftfoto badezone refshaleøen

Det er slut med at føle sig som en del af en stime sild i et fiskenet, når du tager en svalende dukkert i badezonen i Søndre Refshalebassin på Refshaleøen. 

Badezonen, der er placeret i samme bassin som den flydende miniby af BIG-tegnede container-husbåde, er netop blevet udvidet til mere end dobbelt størrelse. 

Badezonen var tidligere L-formet med en 50 meter lang svømmebane langs den vestgående mole og et mindre, 12 meter bredt bassin inderst i bassinet. Det er sidstnævnte, der nu er udvidet udad, så hele badeområdet er 50 meter langt.

Hvis pladsen inden for afmærkningen skulle vise sig stadig at være lidt trang, er hjælpen ganske nær. Få svømmetag væk, i den lille bugt ved den populære bar og restaurant La Banchina, planlægger Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune nemlig at få anlagt endnu en badezone denne sommer.

Planerne om badezonen ved La Banchina er i offentlig høring indtil 6. juli. Når den er etableret, vil der være i alt syv badezoner i havnebassinet. 

Helårsåbent — men ingen livreddere

Også badezonen ved Sandkaj i Nordhavn vil efter planen blive udvidet i den nærmeste fremtid, ligesom der er planer om en såkaldt mobil dyppezone ved Kalvebod Bølge — en flytbar ponton, som kan bruges til at markere midlertidige badesteder ved for eksempel events.

Badezonerne er ligesom de tre havnebade områder, hvor det er tilladt at bade i havnen, og ligesom i havnebadene bliver vandkvaliteten løbende tjekket, så det sikres, at der ikke er sundhedsfare for de badende. 

Til gengæld adskiller badezonerne sig fra havnebadene ved, at der ikke er etableret fysiske anlæg med trapper og stiger, men ofte blot lavet afmærkninger med bøjer og flyderør.

Der er heller ingen livreddere ved badezoneren, og al badning foregår derfor på eget ansvar. Badezonerne har omvendt den fordel, at de kan benyttes året rundt, mens havnebadene kun har åbent om sommeren.

Emner

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling