pixel

En børneæske på Bellahøj

Københavns højest beliggende skole udbygges i en stabel.

bellahøj skole udskolingsbygning

Bellahøj Skole fra 1937 skal udvides, men den gamle skolebygning på byens højeste bakke er fredet, og hvad gør man så, for ikke at inddrage det meste af børnenes udearealer? Man stabler den nye gymnastiksal, det nye auditorium og alle de andre nye faglokaler som lag i en sandwich.

Med sin asketræsfacade kommer den kvadratiske udskolingsbygning derfor til at ligne en fire etager høj trææske foran ikoniske Bellahøjhusene, landets første højhusbyggeri fra 1950'erne.

Kort
Bellahøj Skoles udskolingsbygning

Udbygningen er del af den renovering af Bellahøj Skole, som netop er gået i gang og skal stå klar til et nyt spor i udgangen af 2020.

Omkring den 2.000 etagemeter store børneæske anlægges et såkaldt bevægelsesdelta, som skal binde skolens udearealer sammen til ét stort aktivitets- og læringslandskab. Bellahøj Skole har særligt fokus på idræt, og alle de traditionelle boldbaner og atletikdiscipliner er indarbejdet i deltaet med den blå belægning.

Bevægelsesdeltaet er ikke kun til at sende skolens 800 elever ud at svede, det bliver også tilgængeligt uden for skoletid for alle, der kommer forbi. Som led i Københavns Kommunes generelle strategi om at udviske grænserne mellem skolegårdene og den omkringliggende by skal skolen nemlig ikke længere vende ryggen til, derinde bag Frederikssundsvej, men åbne sig og invitere lokalområdet til.

Det er Kant Arkitekter, der renoverer Bellahøj Skole, og den nye udskolingsbygning er formgivet i samarbejde med Effekt Arkitekter – samme team, som bygger Ydre Østerbros kommende kulturcenter uden på Kildevældsskolen.

På Bellahøj er Kragh & Berglund med som landskabsarkitekter, og Københavns Kommune har sat 180 mio. kroner af til den samlede regning for renovering og nybyggeri.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Valby
Et indendørs mødested for både voksne og børn — dét mangler i mange af Københavns bydele, mener SquareOne Arkitekter.
læservision
Valby
Klubber og foreninger i Valby Idrætspark har en ambitiøs vision om at lave området til en hel idrætsby.

seneste
byens rum

  • Byens Rum
  • Indre By
De 12-20 årige vil have en by med bedre luft, sikrere veje og mere plads til gode byrum. Start med at lukke for biler på Vester Voldgade, siger de.