pixel

Sættekasse som samlingspunkt

Ydre Østerbros kommende kulturcenter bygges uden på og sammen med den lokale skole.

kulturcenter kildevæld kant arkitekter

Der er en markant tilbygning på vej på den murstensrøde folkeskole i Kildevældskvarteret. Med sine store, uensartede vinduespartier indfattet i lyst træ minder Kulturcenter Kildevæld unægteligt om en sættekasse i overstørrelse.

Kort
Kulturcenter Kildevæld

Sættekassens rum skal deles af skolen, den omgivende bydel og dens foreningsliv. Som det yderste Østerbros nye mødested vil kulturcenteret danne ramme om alskens aktiveter og arrangementer for børn, voksne og ældre, der kan inspirere og understøtte samvær og hverdagsmøder mellem de lokale.

Når Kulturcenter Kildevæld efter planen slår dørene op i efteråret 2018 bliver det blandt andet til et lille bibliotek, en mindre café, en bevægelsessal med omklædning, mødelokaler og forskellige værkstedsfunktioner, som de lokale brugere selv skal være med til at udvikle.

Desuden etableres et såkaldt klimarum – en slags havestue, hvor nærliggende Kildevældsparkens natur trækkes med ind.

Det godt 1.000 m2 store samlingspunkt opføres samtidig med den helhedsrenovering af Kildevældsskolen i Bellmansgade, der går igang dette efterår. Kulturcenteret kobles på skolens længe mod parken, så der kan kigges ud over søen fra sættekassevinduerne. Selve samlingen mellem nyt og gammelt udgøres af et smalt glasatrium.

Det er Kant Arkitekter, der renoverer Kildevældsskolen, og kulturcenter-tilbygningen er formgivet i samarbejde med Effekt Arkitekter og Thing Brandt Landskab.

Københavns Kommune betaler regningen på 35 mio. kroner, hvoraf Lokale- og Anlægsfonden har bidraget med de 5 mio. kroner.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Valby
Et indendørs mødested for både voksne og børn — dét mangler i mange af Københavns bydele, mener SquareOne Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling