Sættekasse som samlingspunkt

Ydre Østerbros kommende kulturcenter bygges uden på og sammen med den lokale skole.

kulturcenter kildevæld kant arkitekter

Der er en markant tilbygning på vej på den murstensrøde folkeskole i Kildevældskvarteret. Med sine store, uensartede vinduespartier indfattet i lyst træ minder Kulturcenter Kildevæld unægteligt om en sættekasse i overstørrelse.

Kort
Kulturcenter Kildevæld

Sættekassens rum skal deles af skolen, den omgivende bydel og dens foreningsliv. Som det yderste Østerbros nye mødested vil kulturcenteret danne ramme om alskens aktiveter og arrangementer for børn, voksne og ældre, der kan inspirere og understøtte samvær og hverdagsmøder mellem de lokale.

Når Kulturcenter Kildevæld efter planen slår dørene op i efteråret 2018 bliver det blandt andet til et lille bibliotek, en mindre café, en bevægelsessal med omklædning, mødelokaler og forskellige værkstedsfunktioner, som de lokale brugere selv skal være med til at udvikle.

Desuden etableres et såkaldt klimarum – en slags havestue, hvor nærliggende Kildevældsparkens natur trækkes med ind.

Det godt 1.000 m2 store samlingspunkt opføres samtidig med den helhedsrenovering af Kildevældsskolen i Bellmansgade, der går igang dette efterår. Kulturcenteret kobles på skolens længe mod parken, så der kan kigges ud over søen fra sættekassevinduerne. Selve samlingen mellem nyt og gammelt udgøres af et smalt glasatrium.

Det er Kant Arkitekter, der renoverer Kildevældsskolen, og kulturcenter-tilbygningen er formgivet i samarbejde med Effekt Arkitekter og Thing Brandt Landskab.

Københavns Kommune betaler regningen på 35 mio. kroner, hvoraf Lokale- og Anlægsfonden har bidraget med de 5 mio. kroner.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Østerbro
Efter 10 års istørke får byens hockeybisser og skøjteprinsesser endelig igen en rigtig skøjtehal på Østerbro.

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.

seneste
byens rum

close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.