Sættekasse som samlingspunkt

Ydre Østerbros kommende kulturcenter bygges uden på og sammen med den lokale skole.

kulturcenter kildevæld kant arkitekter

Der er en markant tilbygning på vej på den murstensrøde folkeskole i Kildevældskvarteret. Med sine store, uensartede vinduespartier indfattet i lyst træ minder Kulturcenter Kildevæld unægteligt om en sættekasse i overstørrelse.

Kort
Kulturcenter Kildevæld

Sættekassens rum skal deles af skolen, den omgivende bydel og dens foreningsliv. Som det yderste Østerbros nye mødested vil kulturcenteret danne ramme om alskens aktiveter og arrangementer for børn, voksne og ældre, der kan inspirere og understøtte samvær og hverdagsmøder mellem de lokale.

Når Kulturcenter Kildevæld efter planen slår dørene op i efteråret 2018 bliver det blandt andet til et lille bibliotek, en mindre café, en bevægelsessal med omklædning, mødelokaler og forskellige værkstedsfunktioner, som de lokale brugere selv skal være med til at udvikle.

Desuden etableres et såkaldt klimarum – en slags havestue, hvor nærliggende Kildevældsparkens natur trækkes med ind.

Det godt 1.000 m2 store samlingspunkt opføres samtidig med den helhedsrenovering af Kildevældsskolen i Bellmansgade, der går igang dette efterår. Kulturcenteret kobles på skolens længe mod parken, så der kan kigges ud over søen fra sættekassevinduerne. Selve samlingen mellem nyt og gammelt udgøres af et smalt glasatrium.

Det er Kant Arkitekter, der renoverer Kildevældsskolen, og kulturcenter-tilbygningen er formgivet i samarbejde med Effekt Arkitekter og Thing Brandt Landskab.

Københavns Kommune betaler regningen på 35 mio. kroner, hvoraf Lokale- og Anlægsfonden har bidraget med de 5 mio. kroner.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • Christianshavn
Ny udsigtsattraktion: Et af de ikoniske brotårne på Knippelsbro er blevet byens mindste, men bedst beliggende kulturhus.

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.
tegnestuevision
København
Stormflodssikring, infrastruktur og byudvikling tænkt sammen til den manglende brik i et sammenbundet København.

seneste
byens rum

  • Byens Rum
  • Brønshøj-Husum
Den berygtede ankomst til Tingbjerg rives ned til fordel for nye ejerboliger. Og det er kun begyndelsen på en stor beboer-transfusion i det københavnske ghetto-område.
close logo

Vi overlever for mindre end prisen på en kop kaffe

Kære læser, støt Magasinet KBHs arbejde ― fra kun 20 kr. / måned