pixel

Historisk teater på Frederiksberg får ny facade

Betty Nansen Teatret skal ombygges og restaureres, så den oprindelige facade kommer til ære og værdighed igen.

Betty Nansen Teatret ny facade sommer

Frederiksberg Allé har lagt jord til Betty Nansen Teatret i mere end 150 år. Under forskellige navne har den lille hvide bygning budt på drama siden 1869, men efterhånden er den gamle bygnings udtryk mod gaden ved at være lidt bedaget.  

Teatret ønsker derfor at bygge om, og det er der nu sagt politisk 'ja' til på Frederiksberg.

Den mest iøjnefaldende ændring bliver en ny overbygning på facaden.

I 1980 blev en terrasse i 1. sals højde bygget om til en foyer uden vinduer. Dermed blev den oprindelige facade overdækket, og i dag fremstår bygningen ret lukket til gaden.

Men nu vil foyeren blive bygget helt om, så både den oprindelige facade og teatrets gæster kommer mere frem i lyset.

Den nye overbygning får hvide søjler, en balkon med smedejernsværn og store glaspartier, der giver gæsterne dagslys og udsyn, mens forbipasserende kan få et kik ind i teatrets liv og se den oprindelige facade, der bliver oplyst bag glasset.

Der kommer endnu mere liv til facaden, når de nuværende, blændede døre på hver sin side af indgangen bliver genåbnet som henholdvis niveaufri indgang og nyt vinduesparti.

Teatret får også et nyt skilt med Nansens navn bøjet i neon — og som ekstra bonus kan gæsterne se frem til mere behageligt indeklima.

Parisisk tilsnit

Ombygningen er udtænkt af Praksis Arkitekter og vil også skabe et mere attraktivt foyerområde for teatergæsterne.

I og med Betty Nansen Teatret ikke er en hvilken som helst bygning på en hvilken som helst gade, er der normalt omfattende restriktioner for hvor meget man kan bygge om. 

Den historiske bygning er erklæret bevaringsværdig og er omfattet af en lokalplan for området, der skal sikre, at arkitektoniske elementer bevares. 

For det andet er Frederiksberg Allé, som teatret ligger på, et fredet byrum med rødder tilbage til starten af 1700-tallet. Med sit parisiske tilsnit, mondæne pragtvillaer og gamle træer er alléen en københavnsk boulevard som man på Frederiksberg gør meget for at respektere. 

Frederiksberg Kommune er f.eks. i fuld gang med at udvikle en helt særlig lampe til den gamle allé.

Men ombygningen af Betty Nansens Teatret er snarere en genopretning af en bygning, der længe har lidt under halvhjertede lappeløsninger. Og fordi Frederiksberg Kommune mener, at ombygningen vil få den oprindelige facade og de originale karakteristika til at komme bedre til deres ret, valgte man at dispensere for lokalplanen.

Dermed er der givet et sjældent grønt lys til en ombygning på Frederiksberg Allé.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling