pixel

Bryggen får konkurrence

Ivrige borgere har fået den skrottede havnepark i Havnegade tilbage på skinner

kbh magasin

Fakta

Havnegade

Havnegade skal forvandles fra en kedelig gennemkørselsgade til en attraktiv havnepark.

Renoveringen koster 25,5 mio. kr. og forventes afsluttet ultimo 2012.

Først skal stykket mellem Niels Juels Gade og Herluf Trolles Gade renoveres. Når broen over Inderhavnen efter planen står klar i 2012, går man i gang med at renovere den sidste blok der grænser op mod Nyhavn.

De sidste 17 år har politikerne talt om at smukkesere Havnegade der løber langs vandkanten fra Nyhavn til Knippelsbro. For mens der er vokset havnebad, græsarealer og caféer frem på den anden side af havnen, har Havnegade ligget forsømt hen trods sin eminent beliggenhed.

For to år siden vedtog politikerne efter lang tids diskussion en plan der skulle forvandle gaden til byens nye hænge-ud-sted ved havnen, men projektet blev senere skrottet på grund af en slunken kommunekasse. I mellemtiden har lokale beboere prøvet at udfylde tomrummet med en selvbestaltet dufthave blandt gadens grusområder.

Men nu har politikerne valgt at rykke 25,5 mio. kr., der var ledige i budgettet 2014, frem i rækken, så den forkromede plan for Havnegade kan komme igang.

”Havnegade-projektet, som vi nu har afsat penge til at få gennemført, er et rigtig godt eksempel på hvad jeg gerne vil have endnu mere af. Vi skal skabe attraktive byrum ved vandet,” lyder det fra miljø- og teknikborgmester, Bo Asmus Kjeldgaard.

Brok betaler sig

Når man fra 2012 kan promenere langs kajen på Havnegade, bør vi københavnere nu også sende en venlig hilsen til netop de lokale beboere. De har nemlig været særdeles aktive i kampen for at få projektet hevet frem fra glemmebogen.

Havnegade_ny_01.JPG

En af de engagerede borgere er Anders Moltke-Leth der i sin tid flyttede til området på grund af de tillokkende fremtidsplaner for Havnegade. Så skuffelsen var stor da projektet blev skrottet, og sammen med Gammelholm Beboerforening har han kimet politikerne ned.

”I dag bliver området kun brugt som hundetoilet, men med det nye projekt får vi et rekreativt område der vil trække mange folk ned til havnen. Vi er glade for at renoveringen nu ser ud til at blive gennemført. Men vi er nok skeptiske indtil de faktisk går i gang,” siger Anders Moltke-Leth.

Han håber dog at der kan nå at blive tænkt lidt græs ind i lokalplanen: ”Den stenørken de har planlagt er ikke så brugervenlig. Lad os få noget græs eller sand i stedet, så folk får lyst til at sætte sig ned. Bare se hvor det myldrer på Ofelia Beach.”

Emner

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling