pixel

Byens bogskat faldbydes

kbh magasin

Det halvhemmelige skatkammer Rådhusbiblioteket er lukket, men nu kan du redde dets små perler om København hjem på dine egne boghylder.

For på Hovedbiblioteket i Krystalgade sættes løbende nye portioner af Rådhusbibliotekets legendariske københavner-bogsamling til salg for den rørende enhedspris af en rund 10 krone.

35.000 værker om Hovedstadens topografi og historie havde det lille offentlige bibliotek på sine 109-årige egetræshylder oppe på 2. sal på Københavns Rådhus. Nu er dokumentationen af byens fortid fjernet og omtrent halvdelen af bøgerne opmagasineret. Resten skal sælges eller kasseres.

Et flertal blandt Københavns Kommunes politikere har nedlagt Rådhusbiblioteket for at spare en million om året i husleje – som kommunen betalte til sig selv. Der er ingen konkrete planer for, hvad lokalerne med rådhusarkitekten Martin Nyrops fredede biblioteksinteriør skal bruges til i stedet.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

Industri og erhverv rykker ud af Valby, og flere nye boligområder ser dagens lys. Særligt Valby Syd bliver forandret i de kommende år.

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling